Poftele de mărire ale unor conducători au dus la dezvoltarea armelor nucleare și chimice, capabile să pună în pericol viața pe Terra

65

Încă de la începuturi, Statul a fost o invenție a umanității, pentru a rezolva problemele unei comunități, în sensul asigurării fericirii în fața nenorocirilor de tot felul, cel mai mare pericol venind de la poftele altor oameni.

Pentru aceasta, a fost necesară dotarea cu diferite mijloace de ucidere cât mai în masă. Războiul a devenit o plagă care s-a ținut scai de popoarele planetei și conducătorii tirani sau luminați la minte au fost torturați de ideea provocării de nenorociri.

Timpul a trecut, s-a dezvoltat sistemul de învățământ și locuitorii planetei păreau mai instruiți și civilizați. Aceasta a fost o simplă iluzie, poftele asasine fiind chiar amplificate de tezele răspândite prin intermediul cărților. Ideologiile politice și-au găsit adepți înverșunați și secolul al XX-lea a cunoscut războaie la o scară fără precedent.

Mai mult, poftele de mărire au dus la dezvoltarea armelor nucleare și chimice, capabile să pună în pericol viața pe Terra.

Cum a fost afectat poporul român de evenimentele militare?

 

Astfel, anul 1944 a adus în invadarea României, tancuri și mai puternice, tot teritoriul fiind ocupat și supus experimentelor imaginate în birourile de la Moscova de către Iosif Stalin și birocrația comunistă. Trebuia nimicit tot ce era vechi și național în numele unor idei politice susținute de cei mai analfabeți locuitori ai țării. S-a dat ordin să fie arestați intelectualii cei mai buni, ura cea mai mare fiind împotriva celor cu studii la Sorbona.

Încă de atunci, s-a produs o adevărată sterilizare socială și închisorile au fost umplute cu cei care ar fi trebuit să moară mai repede sau mai încet. Să sufere cumplit! Temnița de la Sighet a fost locul în care a pierit un istoric de geniu, renumitul Gheorghe Brătianu. Avea idei științifice cât să schimbe întreaga imagine despre trecutul popoarelor, dar trebuia să piară pentru că făcea parte dintr-o familie renumită, făuritoare de țară.

Moartea lui Stalin n-a însemnat în România o îmblânzire a autorităților de la București, marele istoric trecând în neființă după dispariția temutului dictator comunist. Au zăcut în temnițe multe genii ale poporului român și unele au fost iertate pentru a scrie pe linia partidului pentru gloria ideologiei egalitariste. Valorile românești au pierit însă până în anul 1964, printre ultimele victime numărându-se Constantin Gane, renumit prin lucrarea Trecute vieți de doamne și domnițe.

Concret, autoritățile de la Moscova au avut grijă să stabilească exact modul în care trebuie să fie făcută sterilizarea intelectuală a poporului român și a tuturor celor ce erau incluși în lagărul socialist. Poliția politică a elaborat o directivă în data de 2 iunie 1947 prin care se prevedea eliminarea din școli a profesorilor instruiți și înlocuirea acestora cu oamenii partidului.

Era cu adevărat o revoluție, termen drag celor ce adorau comunismul. Analfabeții funcționali luau locul cadrelor didactice instruite. Se mai stabilea că nu mai este cazul să se învețe științific și se cerea eliminarea Logicii din rândul materiilor școlare. A fost eliminată din programă și Genetica, adică partea cea mai avansată a Biologiei.

Toate experimentele prin care se dorea transformarea popoarelor în mase de mediocri care să fie carne de tun pentru cucerirea întregii planete în numele comunismului a continuat până la evenimentele din anul 1989. Astfel, minunile susținute de partidele unice au reușit să provoace fuga peste hotare a persoanelor instruite și lumea liberă a profitat de creierele dornice de afirmare. Au trecut granițele printre gloanțe și persoanele dornice să scape de jugul unor funcționari incompetenți și corupți.

În prezent, războiul din Ucraina demonstrează că poftele din trecut, au rămas și se dorește ducerea unei politici asemănătoare. Un lider oarecare a ținut poporul la un nivel de trai cât mai scăzut pentru a face rost de armament performant în cantități mari și apoi a început ”eliberarea” vecinilor.

Se produce o sterilizare a două mari popoare, fluvii de emigranți din Est asigurând energia lumii libere. Popoarele estice au o soartă nefericită și de secole sunt obligate să lupte pentru aducerea ”fericirii”. Conducătorii unor mari puteri nu pot evolua și așa vor rămâne în veac, pacea pentru ei fiind doar o pregătire pentru război, este retrospectiva lui Ionel-Claudiu Dumitrescu.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro