Preşedintele BVB: Piaţa de capital românească este într-o perioadă efervescentă şi extrem de bună

Piața de capital românească este într-o perioadă efervescentă și extrem de bună, a declarat sâmbătă, 28 iunie, la Forumul Investitorilor de Retail de la Neptun, președintele Bursei de Valori București /BVB/, Lucian Anghel.

,,Suntem într-o perioadă cum nu am mai întâlnit în ultimii 10 ani, o perioadă efervescentă, o perioadă extrem de bună, ceea ce dovedește că suntem pe un drum bun. Dacă cineva mi-ar fi spus la începutul anului 2012 că undeva prin vara lui 2014 vom avea în câteva săptămâni tranzacții de o jumătate de miliard de euro, i-aș fi spus — Ce vis frumos! Trăim acest vis în momentul de față. Ne dorim să realizăm mult mai mult’, a afirmat președintele BVB.

Anghel a arătat că proiectul strategic al BVB este avansarea de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă.

,,Este un proiect pe mai mulți ani, nu trebuie să avem așteptări. Durează, trebuie să fim constanți în ceea ce facem. Suntem pe un drum foarte bun, acest lucru se va răsfrânge într-un preț probabil mult mai mare al acțiunilor (…)

Toți acționarii care dețin acțiuni listate la BVB vor beneficia de pe urma acestui proiect strategic, un proiect pe termen lung. Avem sprijin la cel mai înalt nivel — premier, guvernatorul BNR, ASF’ , a spus președintele Bursei.

El a menționat exemplul burselor din Qatar și Emiratele Arabe Unite, care au dobândit anul trecut statutul de piețe emergente și care au beneficiat de creșteri între 50% și 200% ale prețului acțiunilor incluse în indicii principali ale acestor piețe, în timp ce rulajul a crescut între 4 și 10 ori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata