Din cauza unui risc de incendiu, Ford Motor recheamă 634.000 de vehicule la nivel mondial

38

Constructorul auto Ford Motor recheamă 634.000 de vehicule sport utilitare, SUV-uri, din întreaga lume, din cauza riscului de incendiu cauzat de posibile fisuri la injectoarele de combustibil, îndemnând proprietarii să-şi ducă maşinile la inspecţii.

În acest sens, al doilea mare producător auto din Statele Unite ale Americii a transmis că această rechemare acoperă SUV-urile Bronco Sport și Escape din anii 2020-2023, cu motoare cu 3 cilindri și 1,5 litri, și multe rechemate în luna aprilie, pentru există posibilitatea ca o carcasă de ulei să se crape, dezvoltând astfel scurgeri care ar putea provoca oricând un incendiu la motor.

Se vor verifica și vehiculele reparate anterior

În contextul auto, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi, informează că vehiculele reparate în cadrul retragerii anterioare vor avea nevoie în continuare de o nouă remediere.

De alrfel, Ford a comunicat că atunci când motoarele din SUV-urile vizate de cea mai recentă chemare funcționează, un injector de combustibil fisurat ar putea cauza acumularea de combustibil sau vapori de combustibil în apropierea suprafeţelor fierbinţi, ceea ce poate duce la incendiu sub capotă, transmite Reuters.

Odată ce reparaţiile sunt disponibile, dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta dacă un injector de combustibil este crăpat şi vor furniza un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta şoferii.

În informaţiile sale, „Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permiţând în acelaşi timp clienţilor să conducă într-o locaţie sigură şi să oprească vehiculul şi să organizeze service”, a adăugat Ford.

Ce alte verificări vor efectua dealerii?

În plus, dealerii vor instala un tub menit să dreneze combustibilul din chiulasă şi să îl țină departe de suprafeţele fierbinţi şi vor verifica dacă există miros excesiv de combustibil în apropierea părţii de sus a motorului.

În concluzie, această rechemare acoperă aproximativ 520.000 de vehicule în Statele Unite ale Americii şi aproximativ 114.000 în alte ţări. Compania Ford a transmis că are 54 de rapoarte de incendii la motoare de 1,5 litri, iar pe lângă acestea, patru cu injectoare de combustibil crăpate.

Mai mult, un număr de alte 13 au fost cauzate, cel mai probabil, de o scurgere a injectorului de combustibil. Din fericire, nu există decese legate de retragere.

Aşadar, compania Ford a mai comunicat că nu îndeamnă proprietarii de vehicule să nu le mai conducă în cadrul acestei retrageri. Perspectivele sunt optimiste. Compania anticipează o rată scăzută de defecţiuni pentru injectoarele de combustibil care se confruntă cu scurgeri externe.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro