Un nou acord de parteneriat prin care România va beneficia de 31 de miliarde de euro, fonduri europene prin politica de coeziune

42

În data de 5-10-2022, premierul Nicolae Ciucă va semna un nou acord de parteneriat prin care România va beneficia de 31 de miliarde de euro, fonduri europene prin politica de coeziune. Șeful executivului a punctat importanța folosirii acestor bani într-un mod cât mai eficient.

Concret, premierul Nicolae Ciucă anunţă că miercuri va semna alături de comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, un nou acord de parteneriat, în baza căruia România va beneficia de finanţări de 31 de miliarde de euro.

Acordul va fi semnat în cursul zilei de azi

În afirmaţiile sale, „În această după-amiază, împreună cu domnul ministru Boloş, vom avea o întâlnire cu doamna comisar pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira. Întâlnirea va avea loc la Alba Iulia. În cadrul întâlnirii vom semna un nou acord de parteneriat cu Uniunea Europeană.

Practic, prin acest nou acord vom concretiza încă o oportunitate pentru ceea ce înseamnă finanţarea proiectelor de infrastructură de transport, din domeniul sănătăţii, din domeniul digitalizării, dar şi din domeniul programelor de educaţie, a celor de ocupare a forţei de muncă, de incluziune şi demnitate socială”, a spus premierul, în debutul şedinţei de guvern.

Banii trebuie folosiți eficient

Premierul a menţionat că este vorba despre un acord în valoare de 31 de miliarde de euro şi a subliniat importanţa folosirii eficiente a acestor bani.

Astfel, „Discutăm despre un acord în valoare de 31 de miliarde de euro şi aici trebuie să fim cât se poate de clari: este vorba de faptul că avem 30 de miliarde alocaţi prin PNRR, alte 31 de miliarde prin fondurile de coeziune.

Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putinţă astfel încât aceşti bani să fie folosiţi eficient, astfel încât aceşti bani să fie folosiţi cu înţelepciune şi viziune pentru a putea să modernizăm şi să transformăm tot ceea ce este cuprins în programele noastre, asumate atât la nivelul Guvernului, dar şi cele agreate cu Uniunea Europeană”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Fondurile, un salt uriaş pentru România

În contextul socio-economic, în cursul zilei de marți, premierul spunea că aceste fonduri vor însemna un salt uriaş pentru ţara noastră.

Aşadar, „Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă. Valorificăm oportunităţile oferite de resursele europene atât prin exerciţiul bugetar precedent, cât şi prin noul cadru multianual. (…)

Cele 31 de miliarde de euro fonduri europene de care vom beneficia prin politica de coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României. Acesta va fi transpus în sprijin pentru o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate, în mediul de afaceri şi pentru un mediu mai curat”, a spus Ciucă, marți, la Palatul Victoria.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata