Ungaria nu este de acord ca Uniunea Europeană să acorde un nou împrumut comun Ucrainei, a declarat Peter Szijjarto

57

Ungurii sfidează  din nou toată Europa. În acest sens,  şeful diplomației de la Budapesta a venit cu informații importante cu privire la ajutorul financiar pe care Comisia Europeană dorește să îl ofere Ucrainei.

În afirmaţiile sale, „Ungaria nu este de acord ca Uniunea Europeană să acorde un nou împrumut comun Ucraine pentru reconstrucția acesteia”, a declarat șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto.

Totuși, acesta a precizat că va continua să ofere ajutor financiar țării conduse de Volodimir Zelenski pe baza unui acord bilateral între cele două țări.

Astfel, „Suntem pregătiţi să continuăm să oferim sprijin financiar pe bază bilaterală, pe baza unui acord bilateral între Ucraina şi Ungaria. Dar, cu siguranţă, nu vom sprijini niciun fel de împrumut comun al UE în acest sens”, a declarat acesta.

Împrumutul comun din timpul pandemiei este de ajuns

În contextul financiar, șeful diplomației de la Budapesta a precizat care este, de fapt, motivul pentru care se opune unui nou astfel de împrumut. Potrivit Ungariei, eforturile făcute sunt suficiente.

Peter Szijjarto spune, „De ce? Pentru că am făcut-o deja odată. Am sprijinit împrumutul comun în timpul pandemiei de coronavirus şi a fost mai mult decât suficient”, a mai spus acesta.

Ministrul ungar a mai precizat, în cadrul reuniunii țărilor Inițiativei Central-Europene, că Ungaria a ajutat Ucraina de mai multe ori față de țările care acum spun că sunt prietene cu această țară distrusă de război.

Sancțiunile impuse Rusiei nu au avut efectul dorit

Pe de altă parte, el a reiterat mesajul pe care prim-ministrul Viktor Orban l-a anunțat anterior, cel care spunea că sancțiunile impuse Federației Ruse au efectul opus și că economia europeană a avut de suferit în loc de cea rusă.

În opinia sa, „Trebuie să înţelegem că, practic, aceste măsuri au eşuat. Economia europeană are de suferit şi este clar cine beneficiază de pe urma acestei situaţii”, spune Peter Szijjarto.

Comisia Europeană a propus asistență financiară de 1,5 miliarde de euro lunar pentru acoperirea nevoilor Ucrainei pentru anul viitor. Inițiativa legislativă în acest sens urmează să fie publicată în cursul acestei săptămâni.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro