Bill Gates este omul care nu-şi face planuri odată cu intrarea în Noul An, acesta alege să-și pună o serie de întrebări care îl ajută să facă „un bilanț al muncii și al vieții personale”

9

Co-fondatorul Microsoft, Gill Gates nu este omul care face planuri odată cu intrarea în Noul An, acesata în vârstă de 66 de ani, a scris în postarea sa de pe blog, de luna trecută, de ce nu își propune anumite obiective, relatează CNBC.

Astfel, „Nu am fost niciodată o persoană care face planuri de Anul Nou. Nu am niciun obiectiv specific în minte pentru 2022”, a scris Gates. „Dar sper ca anul viitor să fie mult mai limpede decât anul acesta”, a adăugat el.

În loc de dorinţe, preferă să-și pună o serie de întrebări

În loc să-și stabilească obiective pentru anul care vine, Gates alege să-și pună o serie de întrebări care îl ajută să facă „un bilanț al muncii și al vieții personale”, conform textului denumit „Year in Review”, din 2018, în care miliardarul încerca să analizeze ce a mers prost în ultimul an, ce a mers bine și la ce se așteaptă în anul care urmează, scrie CNBC.

Întrebări despre familie și prietenii

De la o vreme, Gates a remarcat că, pe măsură ce înaintează în vârstă, întrebările sale au evoluat, căpătând o înclinație mult mai personală.

În acest sens, „Oare am dedicat suficient timp familiei mele? Am învățat suficiente lucruri noi? Am dezvoltat noi prietenii și le-am consolidat pe cele vechi?”, a scris el în eseul său din 2018. „Aceste întrebări m-ar fi amuzat când aveam 25 de ani, dar, pe măsură ce îmbătrânesc, sunt mult mai semnificative”, recunoaște acum Gates.

Dorința lui ca 2022 să fie „mai limpede” are sens. Anul trecut, Gates a pledat pentru soluții pentru combaterea Covid și a schimbărilor climatice prin Fundația Bill și Melinda Gates, a divorțat de soția sa, după un mariaj de 27 de ani, pe fondul acuzațiilor de comportament necorespunzător la locul de muncă, și-a condus una dintre fiice la altar și a ținut piept teoriilor conspirației cu privire la rolul pe care l-ar fi avut în dezvoltarea vaccinurilor Covid.

Ce-și propunea fosta doamnă Gates

Dar, așa cum presa a scris anul trecut, Gates și fosta sa soție French Gates plănuiesc să continue să lucreze împreună ca și co-președinți ai fundației lor filantropice.
Și se pare că nici Melinda, de-acum fostă Gates, nu se încadra în categoria celor care își fac planuri la început de an. O recunoștea în 2016, când spunea că nu se gândește la proiecte, ci poate, doar că ar dori să fie ”mai blândă cu cei din jurul meu, mai tolerantă în abordarea pe care o am față de lume și, cel mai important, mai blândă cu mine însămi.”

Autodisciplina se dobândeşte

Din punct de vedere psihologic, aceştea cred că și Bill Gates și fosta sa soție nu greșesc când nu-și pun în cap planuri mărețe la început de an. Potrivit psihologului clinician Joseph J. Luciani, aproximativ 80% dintre persoanele care își stabilesc diverse obiective de Anul Nou – cum ar fi mersul la sală, cumpărarea unei mași noi sau mai mult timp pentru ele însele – le abandonează chiar în a doua săptămână a lunii februarie.

Motivul, a scris Luciani, este următorul: ”Obiectivele mărețe și mentalitățile orientate spre rezultate excepționale sunt mult mai greu de atins decât „succesele mici”. „Nu te-ai născut cu autodisciplină; asta se dobândeşte”, a notat Luciani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata