Câte denumiri a mai avut Monitorul Oficial?

26

În ziua de joi 8 decembrie, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj important cu prilejul împlinirii a 190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial.

Astfel, președintele României, spune că în timp, Monitorul Oficial a consemnat reușitele poporului nostru.

În opinia sa, președintele Klaus Iohannis a declarat că Monitorul Oficial a consemnat reușitele poporului nostru, responsabilitatea asumată de elite de a moderniza în mod continuu România și proiecțiile de viitor.

Astfel, „Aniversarea a 190 de ani de la apariția primei publicații oficiale a statului român reprezintă prilejul unei incursiuni în evoluția și în dezvoltarea societății noastre. De la prima foaie oficială aprobată de generalul Kiseleff în anul 1832 în Țara Românească și până în prezent, publicația oficială a statului român a reunit în paginile sale actele care au marcat parcursul nostru istoric.

Cunoscută sub denumirile vremii de „Buletin gazetă administrativă”, „Buletin gazetă oficială”, „Foaie de publicațiuni oficiale”, „Buletinul oficial” sau „Monitorul Oficial”, publicația a cuprins etapele de victorii sau înfrângeri ale poporului român, suferințe sau speranțe transpuse în decizii care au clădit societatea de astăzi.”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Monitorul Oficial reprezintă jurnalul statului român modern, memoria evoluției sale

De asemenea, Klaus Iohannis susține că înființarea și dezvoltarea unei publicații oficiale a statului român au reprezentat răspunsuri la imperativele politice ale vremii, o garanție suplimentară pentru cetățeni că elitele conducătoare se îngrijesc de îndeplinirea datoriilor lor și își urmează misiunea cu care au fost învestite, în slujba poporului.

Concret, „Accesul la deciziile publice și la regulile general obligatorii care au normat relațiile sociale a dat substanță imperativelor statului de drept, cristalizate în toată această perioadă.

Traversând cu o remarcabilă continuitate și stabilitate regimuri politice și forme de guvernământ diferite, perioade de război sau pace, Monitorul Oficial reprezintă jurnalul statului român modern, memoria evoluției sale.

De-a lungul timpului, publicația a consemnat reușitele poporului nostru, responsabilitatea asumată de elite de a moderniza în mod continuu România, proiecțiile de viitor și modul în care statul, ca formă organizată a puterii politice a poporului, a dat o direcție și un sens năzuințelor societății.”, a mai transmis președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Constituției

Tot, în ziua de joi, președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj și cu ocazia Zilei Constituției.

Preşedintele Klaus Iohannis, a precizat în mesajul său transmis cu ocazia Zilei Constituției, că Legea fundamentală din 1991 a formalizat trecerea, după aproape 50 de ani de guvernare socialist-comunistă, la un regim democratic de tip occidental.

Șeful statului a explicat că adoptarea Constituției a însemnat renașterea democrației naționale, trasarea limitelor puterii politice și consacrarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Aşadar, „Într-un regim democratic, Legea fundamentală reprezintă un act de identitate națională și acționează atât ca un scut împotriva autoritarismului, cât și ca un catalizator al aspirațiilor unui popor”, a arătat Iohannis.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro