Germania a fost la un pas de o lovitură de stat!

76

Detalii uluitoare venite chiar acum de la Berlin! Cea mai mare economie a Europei era aproape să se confrunte cu un scenariu halucinant: o lovitură de stat. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă, pentru a anihila întregul complot.

Astfel, Berlinul a fost la un pas să se confrunte cu o lovitură de stat. 25 de persoane suspectate că au plănuit o lovitură de stat au fost deja arestate de autorităţile germane.

Cei care au pus la cale acest complot sunt extremiști de dreapta și foști militari. Ei aveau de gând să ia cu asalt clădirea Parlamentului german şi să preia puterea în ţară, notează BBC.

Liderul acestui grup ar fi un cetătean german cunoscut drept Heinrich XIII, căruia i se spune „prinţ”. Bărbatul ar avea 71 de ani.

Concret, membrii grupării extremiste Reichsburger (Cetățenii Reichului) se află şi ei printre complotişti. Această grupare a intrat în vizorul poliţiei germane de mai mult timp, având în vedere atacurile violente şi teoriile conspiraţioniste pe care le promovează.

Mai mult, gruparea Reichsburger refuză să recunoască statul german modern.

Cei aproximativ 50 de complotişti plănuiau să răstoarne republica şi să impună o nouă formă de stat

În contextul politic, grupul care plănuia acum o lovitură de stat la Berlin era format din circa 50 de persoane, atât bărbaţi, cât şi femei, care încercau să răstoarne republica. Soluţia lor: să înlocuiască totul cu o nouă formă de stat pe modelul Germaniei de la 1871.

Foști militari din trupele speciale se aflau şi ei printre membrii grupării care plănuia totul.

Astfel, „Nu avem încă un nume pentru această grupare”, a declarat un purtătorul de cuvânt al Procuraturii federale germane.

Aceste planuri privind o lovitură de stat violentă în Germania ar fi fost iniţiate încă din luna noiembrie a anului trecut, a mai transmis Procuratura federală.

Un mesaj a venit şi din parte ministrului german al Justiţiei, Marco Buschmann. Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, acesta a vorbit despre o importantă operaţiune teroristă, precizând că „un atac armat asupra corpurilor constituționale a fost plănuit”.

Din informaţiile presei germane, un fost parlamentar extremist de dreapta făcea şi el parte din grupul de complotişti. Bărbatul urma să devină ministrul Justiţiei, iar Prințul Heinrich să fie conducătorul noii Germanii.

Aşadar, gruparea avea stabilită planuri foarte clare pentru modul în care urmau să conducă Germania. Complotiştii înțeleseseră că își pot îndeplini scopurile doar „prin mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, incluzând chiar și omoruri, au mai explicat reprezentanţii Procuratorii.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro