Guvernul plănuieşte investiții uriașe în zona de sud-vest a ţării

61

În ziua de joi, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a purtat o discuție cu colegii liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia despre nevoile oamenilor din zonă și despre ce ar putea face Guvernul pentru a le îmbunătăți viața acestora.

În afirmaţiile sale, ”M-am întâlnit astăzi (joi, 20 octombrie – n.red.) cu colegii liberali din regiunea Sud-Vest Oltenia și am discutat despre nevoile oamenilor din zonă și despre ceea ce face Guvernul pentru a le îmbunătăți viața cetățenilor. Reducerea disparităților dintre regiuni este una dintre prioritățile Executivului”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Se plănuiesc investiții uriașe

Din informaţiile prim-ministrului, sunt în desfășurare sau sunt prevăzute investiții mari în sudul României.

Astfel, ”Vorbim aici despre infrastructură rutieră şi avem exemplul drumului expres Craiova-Piteşti, modernizarea sistemului sanitar, dar şi investiţii în reţelele de gaze şi energie, finanţate prin PNRR şi prin PNI Anghel Saligny”, a mai declarat acesta.

Nicolae Ciucă a explicat de asemenea că în aceeaşi zonă se vede ”exemplul concret că viziunea liberală a Guvernului de a susţine investiţiile dă roade”.

În contextul auto, ”Ford Otosan a anunţat investiţii private de 490 milioane euro la Craiova, prin care vor fi create 600 noi locuri de muncă. Tot parte a programului nostru liberal este şi atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităţilor. Iar aici noutatea adusă de PNL o reprezintă descentralizarea fondurilor şi implementării proiectelor europene. Chiar luni, Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Oltenia”, a mai transmis premierul.

Prim-ministrul a adăugat că 1,2 miliarde euro vor fi alocate regiunii în perioada 2021-2027, și că prin descentralizarea programelor operaţionale, planificările şi deciziile se vor lua cât mai aproape de comunităţi, aşa cum este de altfel corect.

Din punct de vedere medical, ”În domeniul sănătăţii, am asigurat finanţarea viitorului spital regional din Craiova, care va înlocui actualul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă. În luna august, am semnat contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii, pentru un împrumut de 368 milioane euro ce acoperă aproape trei sferturi din costuri, restul investiţiei fiind asigurată din fonduri nerambursabile şi bugetare”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Guvernul va sprijini marii producători industriali

În acest sens, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a efectuat împreună cu premierul Nicolae Ciucă vizite la mai multe companii din județul Dolj. Acesta a spus că este, într-adevăr, o perioadă grea pentru producătorii industriali, dar s-a declarat optimist că vor găsi cele mai bune soluții pentru companiile vulnerabile.

”Împreună cu prim – ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode am fost în vizită de lucru din judeţul Dolj. Am văzut fabrica de utilaj greu Popeci, cea de locomotive Softronic şi producătorul de tâmplărie termoizolantă QFort.

Sunt trei companii cu capital românesc, care exportă majoritatea produselor, datorită calităţii, iar asta mă face sa fiu mândru că sunt oltean”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Este o perioadă mai grea și pentru producătorii industriali, dar sunt optimist că vom reuși, prin colaborare, să găsim cele mai bune soluții”, a încheiat Virgil Popescu.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro