În domeniul medicinei s-au dezvoltat și implementat numeroase tehnici terapeutice cu ajutorul tehnologiei

39

Progresul tehnologic din ultimii ani s-a reflectat intens și în domeniul medicinei, fiind dezvoltate și implementate numeroase tehnici terapeutice, cu beneficii multiple pentru pacienți.

Astfel, chirurgia cardiovasculară este unul dintre domeniile în care tehnologia și-a pus cu adevărat amprenta, în prezent multe afecțiuni cardiovasculare beneficiind de tratament chirurgical minim invaziv, fără a mai fi nevoie să se apeleze la operațiile clasice, pe cord deschis.

În plus, prin chirurgia cardiovasculară se realizează în prezent, operații minim invazive extrem de complexe. Pentru reușita acestora însă, este nevoie de o vastă experiență a chirurgului și a întregii echipe, în proceduri minim invazive, precum și de echipamente medicale moderne, care să permită efectuarea intervențiilor chirurgicale în condiții de maximă siguranță pentru pacient și cu rezultatele cele mai bune.

În acest sens, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare care se adresează unui astfel de tratament, au acces la cele mai performante centre de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă din România. Cele mai moderne tratamente de chirurgie cardiacă minim invazivă sunt realizate de echipe de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale.

Intervențiile de chirurgie cardiovasculară se desfășoară în primul bloc operator complet digitalizat din România, dotat cu echipamente și tehnologii de ultimă generație.

Datorită integrării tuturor surselor de informații, atât parametrii vitali ai pacienților cât și parametrii sălilor de operație sunt atent și continuu monitorizați, astfel încât intervenția să decurgă în condiții de maximă siguranță. În plus, medicii chirurgi au posibilitatea să interacționeze live, prin streaming video 4K, cu specialiști aflați oriunde în lume.

Concret, intervențiile chirurgicale minim invazive de la Spitalul Clinic SANADOR sunt posibile și datorită sprijinului oferit de o echipă foarte experimentată de anestezie și terapie intensivă.

Odată cu inaugurarea noului bloc operator complet digitalizat, la SANADOR a fost inaugurată și prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară din țara noastră, în care fiecare pat are autonomie completă și integrează toate echipamentele necesare unui pacient în stare critică.

În plus, sistemul video inteligent cu care este monitorizat fiecare pat permite medicului să observe, chiar și de la distanță, orice detaliu legat de evoluția pacientului.

Aşadar, nu numai spitalul Clinic SANADOR este singurul centru de excelență în chirurgia cardiacă din România, sunt însă şi alte centre care au introdus sistemul fast-track de îngrijire postoperatorie, prin care pacientul poate fi detubat rapid, în primele opt ore de la intervenția chirurgicală, și transferat din secția de terapie intensivă în cea de specialitate, pentru a începe programul de recuperare medicală, toate acestea cu ajutorul tehnologiei.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro