Marcel Ciolacu: Inflația este în continuare influențată de prețul energiei

21

În România, inflația este în continuare influențată de prețul energiei, spune Marcel Ciolacu, care adaugă că, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS), aceasta este aproximativ 42%. Liderul Partidului Social Democrat (PSD) a spus că aceasta ar putea scădea puțin, însă totul depinde de Ministerul Energiei.

În contexrul economico-bancar, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că inflația este încă influențată de prețul la energie electrică, subliniind, de asemenea, că firmele nu au reușit să închidă capitolul compensări. Liderul Partidului Social Democrat (PSD) a mai spus inflația este de aproape 42%.

Social-democratul a mai spus că este posibil ca inflaţia să scadă dacă Ministerul Energiei închide capitolul cu compensările în acest sens.

Astfel, “Inflaţia, aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS, este influenţată în continuare de preţul de la energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro”, a declarat Marcel Ciolacu de la sediul PSD, după ce a fost întrebat um comentează faptul că în România inflaţia a avut o creştere record, ajungând la 13,8%.

Președintele Partidului Social Democrat a mai spus că scăderea inflației va depinde de felul în care Ministerul Energiei va acționa în perioada următoare.

Noi soluții pentru sprijinirea românilor cu venituri mici

Într-o altă ordine de idei, Marcel Ciolacu a subliniat că reprezentanții coaliției de guvernare caută noi soluții pentru sprijinirea românilor cu venituri mici,

“În primul rând avem un pachet de măsuri pentru susţinerea românilor în implementare şi căutăm soluţii să venim şi cu alte măsuri în perioada următoare. (…) Cred că cel mai bine este să ne terminăm discuţiile şi să avem toate cifrele din interiorul Guvernului, apoi vom lua decizia politică pe care mai mult ca sigur că împreună cu premierul o să venim la presă şi o să o anunţăm, să afle toţi românii. Cred că este nevoie să venim cu anumite măsuri”, a afirmat președintele social-democraților. aducând aminte de faptul că există deja un pachet de măsuri în acest sens.

 

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata