Marcel Ciolacu: Remanierea miniştrilor se întâmplă în orice democrație

28

Marcel Ciolacu a vorbit despre remanierea miniștrilor din Guvernul Ciucă, subliniind că acest lucru nu reprezintă o catastrofă. Președintele Camerei Deputaților spune că remanierea se întâmplă în orice democrație.

Marcel Ciolacu: E un lucru firesc în orice democrație

În cursul zilei de luni, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a declarat că o remaniere guvernamentală nu reprezintă o catastrofă. Marcel Ciolacu a mai spus că acesta este atributul prim-ministrului.

Astfel, „Coaliţia nu se rupe, coaliţia va funcţiona. Întotdeauna există remaniere. Eu v-am spus foarte clar: prim-ministrul trebuie să vină cu propunerile. Dacă eram premier eu, Marcel Ciolacu, şi PSD-ul, cred că îmi săreau în cap colegii deja să fac anumite remanieri. Nu este atributul meu. În acest moment, prim-ministrul nu a venit cu vreo propunere să fie cineva remaniat. E ca la şah, mută albele primele. (…) Nu cred că prim-ministru Nicolae Ciucă va face vreodată vreo remaniere fără să stăm de vorbă. Nu confundăm persoane”, a afirmat președintele Camerei Deputaților, al sediul partidului pe care îl conduce.

Evaluarea miniștrilor social-democrați a avut loc deja

În prezent, Marcel Ciolacu a mai declarat că evaluarea miniștrilor din cadrul Partidului Social Democrat (PSD) a avut loc deja și că era loc și de mai bine.

În contextul profesional, în ceea ce privește remanierea, acesta spune că nu este o catastrofă și că este un lucru normal în democrație.

Politic, președintele Camerei Deputaților mai spune că evaluările miniștrilor le face șeful Executivului în coaliția de guvernare.

În afirmaţiile sale, „Da. Întotdeauna e loc de mai bine. (…) Nu este o catastrofă o remaniere, e un lucru normal în orice democraţie. Nu încercaţi să căutăm nume, câţi miniştri. Când va veni prim-ministrul cu o propunere concretă, sunt ferm convins că nimeni n-o să facă la Sinaia pe ascuns. Se vede de pe Marte, dacă PSD nu-şi asuma să intre la guvernare, era o situaţie complicată nu numai pentru PNL şi marea coaliţie de dreapta, era o situaţie complicată în primul rând pentru români. (…) Evaluările miniştrilor le face prim-ministrul în coaliţie”, a completat liderul social democrat.

Marcel Ciolacu nu promite că nu vor exista remanieri

Președintele PSD a explicat în cadrul unei conferințe de presă, susținute alături de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, şi de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi făcute propuneri de schimbare de către premier.

„Dar cine să fie remaniat? Vasile (n. red. Dîncu), tu eşti remaniat? Dar cine a anunţat remanierea? A anunţat domnul prim-ministru? De la UDMR, aţi anunţat vreo remaniere? Nu pot să vă promit că nu există remanieri, pentru că este un lucru firesc, eu v-am zis că avem o temă despre care vorbim despre care nu a vorbit nimeni.

Nu mă întrebați pe mine, pentru că eu nu am vorbit despre această temă, şi îl văd pe domnul Dîncu, este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”, a spus Marcel Ciolacu.

Coaliția de guvernare funcționează în mod normal

De asemenea, liderul social-democrat a spus că își dorește să trăiască „într-o Românie până la urmă normală”, iar coaliția funcționează în mod normal.

„Eu îmi doresc ca eu şi copilul meu să trăim într-o Românie până la urmă normală. Această coaliţie funcţionează şi încercăm cu toţii să funcţioneze normal. Eu am spus foarte clar: atributul evaluării miniştrilor este în primul rând al prim-ministrului, eu sunt doar copreşedinte al coaliţiei.

Aşadar, a fost o evaluare a miniştrilor acum o lună şi ceva, unde prim-ministrul nu a venit cu nicio propunere în interiorul coaliţiei de remaniere. Când va fi cazul unei remanieri, după ce această discuţie va porni în primul rând de la prim-ministru, sunt ferm convins că nu o ţine nimeni secretă. Dar ce am spus foarte clar şi corect, până la urmă: remanierile fac parte din viaţa politică şi viaţa guvernamentală”, a completat preşedintele PSD.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro