Nicolae Ciucă a efectuat o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite

Foto: digi24.ro
11

În zilele de 20 şi 21 iunie, premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. El a fost însoţit de mai mulţi miniştri şi a purtat discuţii inclusiv cu preşedintele acestui stat, șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

În cadrul acestor întâlniri au avut discuţii extrem de importante pentru viitorul României. Cei doi oficiali au purtat discuții pe teme de energie și investiții, transmite Guvernul României.

Având în vedere embargoul impus de către Uniunea Europeană față de livrările de petrol și produse petroliere din Federaţia Rusă, premierul României şi președintele Emiratelor Arabe Unite au vorbit despre diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze pentru ţara noastră.

 

Concret, şeful Guvernului României a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu A.S. Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite și cu A.S. Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

Noi oportunităţi de afaceri între România şi Emiratele Arabe Unite

Discuțiile dintre cele două părţi au vizat dezvoltarea și consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic și sectorial între România şi Emiratele Arabe Unite.

În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante și prioritare pentru Emiratele Arabe Unite și pentru România, precum și subiecte de interes regional și internațional. Iar principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii și IT.

În plus, cele două părţi au mai abordat și oportunitățile de investiții în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât și on-shore.

Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.

Din delegația oficială care l-a însoțit pe premierul Nicolae-Ionel Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, reprezentanții Cancelariei Prim-ministrului, Paula Cristea, Director, Cabinetul Prim-ministrului, Iulian Chifu, consilier de stat și Dan Cărbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata