Noua ordine mondială şi pariul greşit al lui Vladimir Putin

106

Omenirea întreagă stă cu sufletul la gură din cauza războiului din Ucraina, temându-se de o escaladare a conflictului, de o implicare a NATO împotriva Federației Ruse sau chiar de un conflict nuclear devastator.

În contextul războiului care are loc în Ucraina, tot mai multe voci atrag atenția asupra pericolului reprezentat de un conflict militar între Rusia şi ţările NATO.

Va porni un război devastator între Rusia şi NATO?

Un fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române lămureşte însă întreaga situaţie şi atrage atenţia că Alianţa Nord-Atlantică nu îşi doreşte un astfel de război cu Federaţia Rusă. Totuşi, NATO este gata să răspundă, în cazul în care va exista o agresiune asupra unui stat membru.

În plus, reacţiile lui Vladimir Putin sunt imprevizibile, afirmă gen. (r) Eugen Bădălan, astfel că nu putem estima corect care vor fi următoarele sale decizii.

În opinia sa, „NATO a făcut în nenumărate rânduri declarația, prin discursul secretarului general al NATO, că NATO nu dorește război cu Federația Rusă. NATO este pregătit să răspundă oricărei forme de atac a Federației Ruse asupra teritoriului.

Deci, dacă Putin comite eroarea să utilizeze arme, muniții, inclusiv clasice împotriva unei țări NATO, NATO este pregătit să răspundă.

Putin este, în opinia mea, imprevizibil. Este greu de prognozat care vor fi următoarele lui decizii”, a declarat gen. (r) Eugen Bădălan la Marius Tucă Show, potrivit Gândul.

Fostul şef al Marelui Stat Major al Armatei Române a vorbit şi despre obiectivele pe care Vladimir Putin le-a avut odată cu invazia declanşată în Ucraina. Liderul de la Kremlin şi-ar fi dorit schimbarea ordinii mondiale, însă fără să realizeze că acest lucru nu va însemna că Rusia va ajunge la vârf.

Astfel, „Unul din obiectivele anunțate de Putin, căruia lumea nu i-a acordat foarte mare atenție la începutul războiului în momentul în care s-a produs invazia, poate a fost cel mai important obiectiv pe care l-a anunțat.

Obiectivul anunțat de el a fost schimbarea ordinii mondiale și ajungerea către o nouă ordine mondială multipolară. Dacă Putin se oprește aici, acest obiectiv nu poate fi realizat.

Cred că el va escalada conflictul ca să poată să-și îndeplinească acest obiectiv. Eu cred că analiștii lui Putin nu realizează un lucru. Modificarea ordinii nu poziționează Rusia în top.

În schimb, China va rămâne un mare jucător în noua ordine”, a mai precizat gen. (r) Eugen Bădălan.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata