Dublare a cererii de personal în sistem leasing

Trenkwalder Sobis a înregistrat în primul trimestru o creştere de peste 100 la sută a cererii de personal în sistem leasing din partea clienţilor săi, se arată într-un comunicat transmis joi (29 aprilie 2010) de compania de recrutare, selecţie şi plasare de personal.

Leasingul de personal, pe perioade determinate de timp, poate contribui la reducerea ratei şomajului, oferind avantaje concrete atât angajatorilor, cât şi angajaţilor, afirmă compania Trenkwalder Sobis, care a înregistrat în primul trimestru al anului 2010 o creştere de peste sută la sută a cererii de personal în sistem de leasing din partea clienţilor săi şi afirmă că perspectiva pe următoarele două trimestre este de continuare a acestei evoluţii.

Succesul leasingului de personal se datorează faptului că ‘firmele au devenit deosebit de atente cu cheltuielile operaţionale, care includ şi costurile cu forţa de muncă, mai ales în condiţiile incertitudinii generale legate de constanţa comenzilor de la beneficiari. „Leasingul de personal vine să deblocheze piaţa muncii, oferind flexibilitate angajatorilor şi o nouă şansă angajaţilor.

Atunci când vine vorba de angajat o persoană, compania riscă acum foarte greu o perioadă de probă, pentru că, dacă angajatul nu se încadrează în parametrii de performanţă ai angajatorului, procesul de restructurare poate fi costisitor, ceea ce a frânat considerabil procesele de recrutare.
Lucrurile se schimbă în cazul leasingului de personal pentru că, angajând o persoană pe o perioadă determinată, de 6 luni, de exemplu, o companie poate evalua acea persoană fără a-şi pune problema cum va termina contractul de muncă”, a declarat directorul Trenkwalder Sobis.

Potrivit acestuia, există destul de multe cazuri în care angajaţi temporar au fost ulterior recrutaţi pe contracte pe perioade nedeterminate de companiile pentru care au lucrat în sistem leasing. Cea mai mare solicitare primită de Trenkwalder Sobis a fost aceea de a oferi unei companii din domeniul producţiei de componente electronice un număr de 50 de persoane, pentru o perioadă de 3 luni.

Şi pentru angajaţi, leasingul de personal prezintă avantaje certe, pentru că au acces mult mai uşor la potenţialul angajator. Şi în anul 2009, în plină criză, Trenkwalder Sobis România a înregistrat o triplare a numărului contractelor de leasing de personal, precum şi o creştere a cifrei de afaceri de 10 la sută, comparativ cu 2008.
Trenkwalder Sobis oferă servicii de consultanţă în domeniul HR, training şi cercetare de piaţă. Din portofoliul său de clienţi fac parte BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient, Leoni Wiring Systems, Siemens şi altele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata