Nokia ajunge pe o cale de creștere a echipamentelor 5G pe măsură ce se dezvoltă o nouă strategie

Producătorul finlandez de echipamente de rețele de telecomunicații Nokia a raportat joi venituri și profit mai bune decât se aștepta în primul trimestru, deoarece noua sa strategie a condus la creșterea vânzărilor de echipamente de rețea și 5G.

Nokia și rivalul suedez Ericsson au câștigat mai mulți clienți, pe măsură ce operatorii de telecomunicații încep să lanseze rețelele 5G, iar Huawei din China se confruntă cu interdicții de la un număr tot mai mare de guverne din cauza problemelor de securitate.

„Ne așteptăm ca sezonul nostru tipic trimestrial al câștigurilor să fie mai puțin pronunțat în 2021”, a declarat directorul executiv Pekka Lundmark într-o declarație, adăugând că creșterea vânzărilor a fost puternică în activitatea sa de infrastructură de rețea.

După ce a preluat funcția de top anul trecut, Lundmark a eficientizat operațiunile Nokia, a redus locurile de muncă și a făcut modificări pentru a se recupera de la greșelile produselor sub conducerea anterioară a companiei, care au afectat ambițiile sale 5G și au cântărit acțiunile sale.
Veniturile trimestriale au crescut cu 3% la 5,08 miliarde de euro (6,16 miliarde de dolari), depășind o cifră de consens de 4,72 miliarde de euro, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

„În general, un început de an surprinzător de bun”, a declarat Mads Rosendal, analist la Danske Bank Credit Research.

„Rezultatul bun a fost determinat de o creștere puternică a infrastructurii de rețea, precum și a rețelelor de telefonie mobilă și, în mod constant, vânzările totale ale grupului au crescut cu 9% pe an”, a spus el.

Vânzările la afacerea cu infrastructura de rețea Nokia, care include produse de rețea optică și fixă, au crescut cu 28%, până la 1,73 miliarde de euro, ajutate de cererea clienților din întreprindere.

Profitul trimestrial a crescut la 5 eurocenți pe acțiune, în timp ce profitul ajustat a fost de 7 eurocenți pe acțiune. Analiștii se așteptau la 1 eurocent.

Marja sa comparabilă brută a crescut la 38,2% de la 36,4% cu un an mai devreme, determinată în principal de creșterea 5G.

Nokia și-a menținut previziunile de vânzări nete pentru întregul an între 20,6 miliarde de euro și 21,8 miliarde de euro, în mare parte în conformitate cu așteptările.

Ericsson a raportat săptămâna trecută câștigurile de bază trimestriale peste estimările pieței, ajutate de marje mai ridicate și lansarea 5G.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata