Panasonic prognozează un profit de 28%, pe măsură ce economiile lumii își revin

Panasonic Corp se așteaptă ca profitul operațional să crească cu aproape o treime în acest an de afaceri, pe măsură ce economiile din întreaga lume vor reveni blocările coronavirusului, a declarat compania luni.

Panasonic estimează că profitul operațional va crește cu 27,6% până la 330 miliarde de yeni (3 miliarde de dolari) în acest an comercial. Cifra este ușor mai mare decât o prognoză medie de 327,56 miliarde pe baza estimărilor de la 16 analiști, arată datele Refinitiv.

Producătorul japonez de articole, de la biciclete la uscătoare de păr, încearcă să atingă cererea tot mai mare de baterii electrice pentru mașini prin parteneriatul său vechi de zece ani cu Tesla Inc și investește puternic în servicii de gestionare a lanțului de aprovizionare.

Anul acesta de afaceri, Panasonic intenționează să înceapă o linie de testare în Japonia pentru a produce 4.680 de celule de baterie, a declarat o sursă. Tesla spune că un astfel de format va reduce la jumătate costurile bateriei și va contribui la creșterea producției de baterii de 100 de ori până în 2030.
Compania japoneză investește de asemenea în noi servicii de gestionare a lanțului de producție, întrucât companiile consolidează lanțurile de aprovizionare ca urmare a întreruperilor pandemiei.

Luna trecută, Panasonic Corp a declarat că va achiziționa cota companiei de software pentru lanțul de aprovizionare din SUA, Blue Yonder,  într-un acord de 7,1 miliarde de dolari, cel mai mare din ultimii zece ani.

Compania americană folosește învățarea automată pentru a ajuta firmele să gestioneze lanțurile de aprovizionare care leagă fabricile de depozite și comercianți cu amănuntul.

Pentru trimestrul care s-a încheiat pe 31 martie, conglomeratul industrial japonez a înregistrat în al patrulea trimestru un profit operațional de 31,8 miliarde de yeni (292,09 milioane de dolari), în scădere cu 40% față de anul trecut, cu câștiguri mai slabe din unitatea sa de soluții de viață, care vinde sisteme de iluminat, echipamente și materiale pentru clădiri, care compensează creșterea veniturilor din componentele auto.

Rezultatul a fost mai bun decât un profit mediu estimat de 20,99 miliarde de yeni de la cinci analiști chestionați de Refinitiv.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata