Proprietarul Google vede profituri record pe măsură ce blocările cauzate de pandemie continuă

Proprietarul Google, Alphabet, și-a văzut câștigurile în creștere în primul trimestru, pe măsură ce oamenii blocați acasă în pandemie au folosit mai multe servicii.

Profitul net a crescut cu 162%, până la un record de 17,9 miliarde de dolari în cele trei luni până în martie, pe măsură ce veniturile din publicitate au crescut cu o treime.

Se întâmplă în timp ce gigantul tehnologic se confruntă cu un control sporit asupra puterii sale, iar pandemia îi face pe oameni să apeleze la internet mai mult ca niciodată.

Firma a acreditat „activitatea crescută a consumatorilor online” pentru rezultatele sale.

„În ultimul an, oamenii au apelat la Căutarea Google și la multe servicii online pentru a rămâne informați, conectați și distrați”, au declarat Alphabet și directorul executiv Google, Sundar Pichai.

Analiștii se așteptau la o performanță bună, întrucât economiile din întreaga lume au continuat să se redeschidă, determinând mai multe cheltuieli pentru publicitatea online.

Reflectarea acestor venituri în activitatea de căutare Google a crescut cu 30% la 31,9 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, în timp ce vânzările de pe YouTube au crescut cu 49% la 6 miliarde de dolari.

Sophie Lund-Yates, analist de acțiuni la Hargreaves Lansdown, a spus despre Alphabet că  „Deși este renumit pentru cultura și birourile sale de start-up, acest gigant tehnologic este, destul de nespectacular, o afacere de publicitate”, a spus ea.

„Covid înseamnă că sume fenomenale de bani s-au mutat la cumpărături online, astfel încât familia impenetrabilă a companiilor de publicitate digitală Alphabet a văzut creșterea veniturilor”.

Singura problemă cu care se confruntă gigantul tehnologic este continuarea acțiunilor de reglementare în probleme precum concurența și confidențialitatea.

Cea mai recentă dispută a apărut luni, atunci când compania de tehnologie TV Roku a acuzat Google că s-a angajat într-un comportament anticoncurențial în beneficiul afacerilor sale YouTube și hardware.

Între timp, autoritățile de reglementare americane și europene continuă să discute despre supravegherea mai strictă a Google și a altor giganți tehnologici, dar încă nu au fost de acord cu legislația.

În urma rezultatelor puternice, acțiunile la Alphabet au crescut cu 4,5% la tranzacționarea după program.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata