Proprietarul Google vede profituri record pe măsură ce blocările cauzate de pandemie continuă

Proprietarul Google, Alphabet, și-a văzut câștigurile în creștere în primul trimestru, pe măsură ce oamenii blocați acasă în pandemie au folosit mai multe servicii.

Profitul net a crescut cu 162%, până la un record de 17,9 miliarde de dolari în cele trei luni până în martie, pe măsură ce veniturile din publicitate au crescut cu o treime.

Se întâmplă în timp ce gigantul tehnologic se confruntă cu un control sporit asupra puterii sale, iar pandemia îi face pe oameni să apeleze la internet mai mult ca niciodată.

Firma a acreditat „activitatea crescută a consumatorilor online” pentru rezultatele sale.

„În ultimul an, oamenii au apelat la Căutarea Google și la multe servicii online pentru a rămâne informați, conectați și distrați”, au declarat Alphabet și directorul executiv Google, Sundar Pichai.

Citeste si:  Fotbalistul Carlo Costly acuză comportamentul dictatorial al lui Porumboiu

Analiștii se așteptau la o performanță bună, întrucât economiile din întreaga lume au continuat să se redeschidă, determinând mai multe cheltuieli pentru publicitatea online.

Reflectarea acestor venituri în activitatea de căutare Google a crescut cu 30% la 31,9 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, în timp ce vânzările de pe YouTube au crescut cu 49% la 6 miliarde de dolari.

Sophie Lund-Yates, analist de acțiuni la Hargreaves Lansdown, a spus despre Alphabet că  „Deși este renumit pentru cultura și birourile sale de start-up, acest gigant tehnologic este, destul de nespectacular, o afacere de publicitate”, a spus ea.

„Covid înseamnă că sume fenomenale de bani s-au mutat la cumpărături online, astfel încât familia impenetrabilă a companiilor de publicitate digitală Alphabet a văzut creșterea veniturilor”.

Citeste si:  Amazon lansează un război comercial împotriva Apple şi Google

Singura problemă cu care se confruntă gigantul tehnologic este continuarea acțiunilor de reglementare în probleme precum concurența și confidențialitatea.

Cea mai recentă dispută a apărut luni, atunci când compania de tehnologie TV Roku a acuzat Google că s-a angajat într-un comportament anticoncurențial în beneficiul afacerilor sale YouTube și hardware.

Între timp, autoritățile de reglementare americane și europene continuă să discute despre supravegherea mai strictă a Google și a altor giganți tehnologici, dar încă nu au fost de acord cu legislația.

În urma rezultatelor puternice, acțiunile la Alphabet au crescut cu 4,5% la tranzacționarea după program.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner