Ford confirmă că Geely este ofertantul preferat cu care va discuta vânzarea Volvo

23

Constructorul auto american Ford Motor Company a anuntat miercuri (28 octombrie 2009) ca un consortiu condus de Zhejiang Geely Group Holding Co. Ltd. este ofertantul preferat cu care poarta discutii referitoare la o posibila vânzare a diviziei Volvo Car Corp., informeaza AP.

“Obiectivul Ford in discutiile cu Geely este ajungerea la un acord care este in cel mai bun interes al tuturor partilor”, a declarat vice-presedintele executiv al Ford Motor Company, Lewis Booth, intr-un comunicat de presa. “Ford considera ca Geely are potentialul de a deveni viitorul proprietar al Volvo si sa duca mai departe activitatile, pastrând in acelasi timp valorile si independenta marcii suedeze”, se mai arata in comunicat.

Ford a precizat ca, desi se va angaja in discutii mai aprofundate cu Geely, pâna acum nu s-a ajuns inca la o decizie finala. În plus, desi nu intentioneaza sa pastreze o participatie la Volvo, Ford va coopera cu marca suedeza in mai multe domenii, inclusiv furnizarea de componente si inginerie.

Pe fondul problemelor cu asigurarea de lichiditati, grupul auto Ford a anuntat la 1 decembrie 2008 ca se gândeste la posibilitatea vânzarii Volvo Cars, ultima sa filiala straina, dar a precizat ca o decizie finala nu va fi luata decât peste câteva luni.

Volvo Cars a fost achizitionata de Ford de la Volvo Groupe in 1999 pentru 6,45 miliarde de dolari. Tot in luna decembrie 2008 guvernul suedez de orientare conservatoare a respins ideea de a deveni proprietarul constructorului auto suedez Volvo Cars, dar a anuntat ca este dispus sa ajute constructorul auto.

Ford a vândut deja Aston Martin unui consortiu de investitori arabi, iar diviziile Jaguar si Land Rover au fost preluate e grupul indian Tata.
În luna septembrie a acestui an, uzina Ford de la Craiova a demarat productia utilitarei usoare Ford Transit Connect. Grupul american Ford a devenit actionar major itar la Automobile Craiova in septembrie 2007, când a achizitionat 72,4% din companie de la statul român, suma platita fiind de 57 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata