Şeful Danone România: 2010 este mai bun decat anul trecut

– Producatorul de lactate Danone Romania vizeaza pentru acest an o crestere a volumului vanzarilor de 5-10%, o evolutie mai buna decat cea inregistrata anul trecut, cand compania a raportat un avans de 3%.

Danone Romania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 453 mil. lei, in crestere cu 3%, in timp ce rata de profitabilitate a scazut cu 1%, pana la 7%, scrie Wall-Street.ro.

Avem mai multi romani care consuma iaurt la micul dejun in 2010 decat in 2009. Piata produselor lactate din Romania are inca potential de dezvoltare, in conditiile in care consumul anual per capita este de 5 kg pe plan local, in timp ce in jurul tarii consumul se situeaza undeva intre 15 si 20 kg per capita”, afirma Stephane Batoux, director general Danone Romania..

In ceea ce priveste masura de reducere a salariilor din sectorul bugetar cu 25%, Stephane Batoux a precizat ca aceasta decizie va crea dificultati pentru o parte dintre romani.

“Este dificil de estimat care va fi impactul acestor masuri asupra consumului, cu siguranta vor crea dificultati pentru o parte dintre romani. Era timpul sa fie luate niste masuri pentru reducerea gradului de indatorare. Sunt multumit insa ca a fost aleasa o masura care sa sustina mediul privat, un sistem care produce si care poate sustine puterea de cumparare”, declara Batoux.

CITITI SI

Danone recunoaşte că a minţit consumatorii. Activia şi Actimel nu au efecte benefice asupra sănătăţii

.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata