Donald Trump: „Vom ajunge la Al Treilea Război Mondial!”

Foto: voanews.com
50

Fostul președinte SUA, Donald Trump, a lansat prognoze sumbre în ceea ce privește situația militară dintre Ucraina și Rusia! Fostul lider SUA a criticat administrația Biden pentru incapacitatea de a găsi soluții de negociere dintre cei doi vecini.

În plus, Donald Trump, a afirmat că există riscul ca războiul din Ucraina să escaladeze într-un al treilea război mondial, dacă Statele Unite ale Americii nu vor solicita imediat negocieri de pace între Federația Rusă și Ucraina. Fostul președinte american a acuzat, implicit, administrația președintelui Biden pentru poziția luată de SUA față de războiul ruso-ucrainean.

În viziunea sa, „Trebuie să cerem negocieri imediate pentru încheierea pașnică a războiului din Ucraina, altfel vom ajunge la un al treilea război mondial, care va fi ca niciun alt război de până acum. Nu vom fi avut niciodată un asemenea război. Iar acest lucru este din cauza oamenilor proști care nu au habar.

Și este, de asemenea, din cauza tipului de arme care este disponibil astăzi”, a afirmat fostul președinte american, Donald Trump.

În opinia sa, fostul lider SUA a criticat dur Statele Unite pentru că „au transmis lucruri greșite” Rusiei, după declarațiile pe care le-a făcut președintele Joe Biden cu privire la „pericolul Armagheddonului”, pe fondul amenințărilor nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin, a relatat publicația Sky News.

Biden a vorbit despre „Armageddon”

În contextul actual nuclear, preşedintele american Joe Biden a condamnat, vineri 7 octombrie, ameninţările ce au venit din partea autorităților de la Moscova, de a folosi arme nucleare în conflictul din Ucraina. Liderul SUA a adăugat că amenințările respective pun lumea în pericol de „Armageddon” pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, care au avut loc în plină desfăşurare a Războiului Rece.

În acest sens, avertismentul lui Biden a fost perceput ca fiind unul destul de dur cu privire la pericolele din spatele amenințărilor nucleare ale lui Vladimir Putin, în timp Moscova continuă să înregistreze eșecuri militare pe frontul ucrainean.

Rusia a lansat peste 80 de atacuri cu rachete asupra orașelor ucrainene

Concret, forțele de ordine ale Rusiei a lansat, luni, 10 octombrie, peste 80 de atacuri cu rachete asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, ca ripostă la atacul cu bombă produs sâmbătă dimineaţă, în urma căruia a fost avariat podul care face legătura peste Strâmtoarea Kerci între Rusia și peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. Autorităţile de la Kiev au anunţat un bilanţ de cel puţin zece morţi în urma atacurilor militare ruse de luni, a informat BBC News.

Sursa: Capital.ro