George Simion, reținut de poliție

55

Liderul AUR, George Simion, a ajuns într-o situație neașteptată la un moment complet nepotrivit. Totul s-a întâmplat în jurul orei trei dimineața, când acest a ajuns să fie săltat de poliție.

Astfel, George Simion a fost protagonistul unui scandal monstru noaptea trecută. După gălăgia făcută la trei dimineața și din cauza unui permis suspendat, liderul AUR a ajuns să fie dus direct la poliție.

Cele două părți implicate în conflictul de acum câteva ore sunt Jandarmeria și George Simion. Vineri dimineață, în jurul orei 3, liderul AUR și-a început protestul, cu mult mai devreme decât a fost anunțat.

În mai multe live-uri pe Facebook, acesta țipa, iar jandarmii îi cereau să nu mai utilizeze sistemele sonor în timpul nopții. „Plecați de-aici! Nu vă e rușine? Haide, și tu! Pleacă acum!”/ Jandarmii îi reproșau folosirea sistemelor de sonorizare în toiul nopții”, spune liderul AUR.

Asta nu este însă singura problemă a lui George Simion. Ulterior, acesta a ajuns la secția de poliție după ce oamenii legii au constatat că liderul AUR are și un permis de conducere suspendat.

Prima explicație a lui Simion

George Simion a explicat, după ce a fost luat pe sus de Poliţie din faţa Guvernului, motivul pentru care a fost ridicat din Piaţa Victoriei.

În apărarea sa, „Toată schema a fost să ne dea jos din autocar, să mă ducă sub pretexte false la poliţie. Pentru că am o ordonanţă de clasare din august despre care acum am aflat. Toată schema lor a fost să ne scoată din autocar cu forţa, cu mascaţii, cu jandarmii. Asta voiau să facă cu jandarmii ca să elimine protestul de aici”, a spus liderul AUR, George Simion, după ce a fost dus la Poliţie.

George Simion a ajuns la secția de poliție

Concret, George Simion a fost oprit în trafic și a declarat ulterior că nu știa de suspendarea permisului său. Totul s-a întâmplat în Piața Victoriei, loc unde acesta își promova protestul pe care AUR îl va organiza.

Situația a fost oricum una dificil de înțeles. După ce s-a consultat cu avocatul său, George Simion  le-a transmis polițiștilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formațiuni sale politice. Lucrurile nu au funcționat însă în favoarea sa, pentru că după mai multe negocieri, oamenii legii au decis să între în autocar și să îl transporte la secțiunea de poliție.

Totul a fost filmat. George Simion a avut grijă ca interacțiunea sa cu polițiștii să fie transmisă live, pe pagina sa de Facebook. Totodată, în clipurile video, acesta spune că nu i s-a adus vreodată la cunoștință faptul că avea permisul suspendat.

Liderul AUR a fost inclusiv testat de oamenii legii pentru consum de alcool și droguri, însă rezultatul a fost negativ în ambele cazuri. Situația de noaptea trecută nu îi va strica însă planurile liderului AUR. Acesta le-a cerut tuturor să meargă în Piața Victoriei, precizând că ce s-a întâmplat în timpul nopții este doar o diversiune.

Aşadar, „Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris liderul partidului extremist AUR pe Facebook, între două live-uri.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata