În Germania, virusul sincițial respirator afectează tot mai mulţi copii

78

În prezent, Germania a anunțat că numărul paturilor pentru copii la secțiile de terapie intensivă din spitale încep să se reducă destul de mult, reprezentând, de fapt, o problemă gravă.

Astfel, din cauza răspândirii virusului sincițial respirator (VSR), tot mai multe spitale pentru copii din Germania sunt supraîncărcate. Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, a anunțat măsuri care ar trebui să îmbunătățească situația.

În contextul medical, numărul copiilor infectați cu viruși, inclusiv cu virusul sincițial respirator (VSR), este în creștere. Mulți dintre ei trebuie să fie tratați în spitale. Din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri grave, țara este în criză de paturi pentru copii la secțiile de terapie intensivă. Potrivit ministrului Sănătății, Karl Lauterbach, mai puțin de 100 dintre acestea sunt libere în acest moment.

Din punct de vedere organizatoric, din cauza acestei situații, profesorul și ministrul Lauterbach a anunțat o măsură care ar trebui să ajute. El a spus că asistentele din secțiile de spital pentru adulți vor lucra acum în secțiile pentru copii. Statele federale germane sunt responsabile de spitale și ar trebui să devină active în consecință.

„Copiii au acum nevoie de toată atenția noastră”, a declarat Karl Lauterbach.

Ultimele rapoarte despre cabinetele de pediatrie și spitalele pentru copii supraaglomerate au fost alarmante.

Valul de VSR nu s-a încheiat, a spus ministrul. Dar, cu ajutorul măsurilor care sunt planificate acum, situația este sub control. După cum se pare, închiderea grădinițelor în prima parte a pandemiei de coronavirus ar fi putut cauza această situație. Mulți copii intraseră pentru prima dată în contact cu virusul RS, a explicat Karl Lauterbach. Aceștia nu au avut posibilitatea de a dezvolta anticorpi mai devreme, deoarece erau protejați de COVID-19.

Cei mai afectați sunt bebelușii și copiii mici

În contextul virului şi adulții se infectează cu VSR, dar nou-născuții și copiii mici sunt mai afectați. Din cauza valului de VSR în curs de desfășurare, Lauterbach a cerut părinților să amâne controalele medicale ale copiilor lor pentru a le oferi pediatrilor mai mult timp pentru a se ocupa de infecțiile cu VSR.

De asemenea, el a declarat că adulții ar infecta copiii în multe cazuri. Prin urmare, părinții trebuiau să poarte măști de îndată ce simțeau simptome de răceală.

În Berlin și în regiunea învecinată Brandenburg, situația este gravă. Markus Mall, directorul secției de pediatrie de la spitalul Charité, din Berlin, a declarat pentru postul de radio și televiziune RBB că timpii de așteptare la internare sunt în creștere. Unii copii afectați din Berlin au fost deja trimiși la clinici din Brandenburg.

Spitalele din Germania sunt aglomerate de mai multe săptămâni

În afirmaţiile sale, Markus Mall a mai declarat că secțiile spitalului său sunt aglomerate de săptămâni întregi, inclusiv secțiile de terapie intensivă. Operațiile chirurgicale trebuiau amânate din ce în ce mai mult. Mutarea pacienților la alte spitale este dificilă în această situație. Experții se așteaptă ca numărul cazurilor de VSR să crească și mai mult. De la începutul pandemiei, la începutul anului 2020, sistemul de sănătate german a fost la un pas de a fi copleșit de mai multe ori, scrie The Berlin Spectator.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro