În România, ANM a emis două coduri galbene, dar și unul portocaliu de ploi torențiale și vijelii puternice

29

În ţara noastră, vremea o ia razna în următoarele ore în mai multe zone din România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei avertizări meteo Cod portocaliu și galben de ploi torențiale și vijelii puternice.

În cotextul meteorologilor, prima avertizare meteo de cod galben intră în vigoare de joi de la ora 14.00 și va fi valabilă până vineri la ora 21.00. În ceea ce privește zonele vizate, este vorba despre vestul, centrul, dar și nord-vestul țării și inclusiv zonele de munte.

În aceste zone, ANM anunță  perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cod portocaliu de ploi torențiale în România

Din avertizările meteorologilor reiese că perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi şi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

Astfel, ANM a mai emis și un cod portocaliu care intră în vigoare de joi după amiază de la ora 17.00 până vineri la ora 12.00. Zonele vizate sunt Banatul, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali.

În zonele menționate anterior vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Totodată, ANM avertizează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Județele vizate sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad, anunță meteorologii.

Cum va fi vremea în București?

Cel de-al treilea cod galben a intrat deja în vigoare de la ora 10.00 și este valabil până diseară, la ora 22.00. Din informaţiile  ANM, în intervalul orar menționat, vântul va deveni extrem de puternic la munte, iar pe creste, rafalele vor depăși 80…100 km/h. Totodată, temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h.

Meteorologii anunță că local și temporar intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

În București în schimb avem o vreme frumoasă joi. ANM anunță că temperaturile maxime vor ajunge la 34 de grade astăzi și se vor menține așa până vineri seară.

Totodată, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. În ceea ce privește valorile termice minime, acestea se vor situa între 17 și 19 grade în următoarele două zile, anunță ANM.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro