Rareş Bogdan: România va intra în spațiul Schengen!

51

În data de 22-11-2022, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că ar avea mai multă încredere să pună pariu că România va intra în spațiul Schengen, decât să pună pariu pe oricare dintre meciurile din cadrul Cupei Mondiale de fotbal.

Rareş Bogdan: Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României

În acest sens, europarlamentarul Rareș Bogdan a fost întrebat dacă România și-a luat adio de la intrarea în spațiul Schengen, însă liberalul a avut un răspuns cât se poate de surprinzător. Acesta a precizat că oamenii politici din România vor reuși să-i convingă pe cei din Austria și Olanda că țara noastră este pregătită pentru a intra în acest spațiu.

În afirmaţiile sale, “După cum aţi văzut, alarma cu Suedia a fost una care a fost doar o alarmă. Suedia susţine prezenţa României în Spaţiul Schengen. De asemenea, Lucak Mandl şi Othmar Karas, ambii membri ai aceluiaşi partid Oeste, membri PPE, lideri ai europarlamentarilor din Austria, îl critică pe ministrul lor de Interne şi trebuie ştiut că ministrul de Interne austriac are alegeri în 23 ianuarie, în Austria Inferioară, acolo unde partidul său se află pe locul 3 pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Deci a fost o declaraţie politică. Sunt convins că Lucian Bode şi toţi colegii mei, de la Bogdan Aurescu la preşedintele Iohannis şi la premierul Ciucă, împreună cu noi, vom reuşi să-i convingem atât pe cei din Austria, cât şi pei cei din Olanda că România este pregătită”, a spus Rareș Bogdan la Digi 24.

Rareș Bogdan este sigur că România va intra în spațiul Schengen

În contextul comparativ, ulterior, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL) când a fost întrebat dacă pariază că România va intra în spațiul Schengen la începutul lunii decembrie, acesta a răspuns că ar paria cu mai multă încredere pe acest aspect, decât în orice meci de fotbal de la Cupei Mondiale de fotbal din acest an.

Aşadar, “Dacă ar fi să pariez, aş paria cu mult mai multă încredere în victoria României şi intrarea în Spaţiul Schengen decât în orice meci de fotbal de la Mondialele acestea, unde nu aş avea încredere. (…) Nu există certitudinea sută la sută, dar şansele României de a accede în Spaţiul Schengen sunt mai mari decât oricând, mai ales după ce astăzi Comisia a anunţat ridicarea MCV pentru România”, a fost mesajul transmis de europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, marți seara.

Anterior, Rareș Bogdan publicase pe pagina sa de Facebook un mesaj în care spunea că România a scăpat de MCV.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata