A fost inaugurat cel mai mare complex eolian din Brazilia

Compania braziliană Casa Dos Ventos a inaugurat marți cel mai mare complex eolian din țară în statul Pernambuco (nord-est), care dispune de 107 aerogeneratoare electrice, distribuite de-a lungul a 3.500 de hectare, relatează EFE.

Complexul Ventos de Santa Brígida este format din șapte parcuri eoliene, localizate în municipiile Caetes, Pedra și Paranatama, și are o capacitate de 181,9 megawați, suficient pentru a furniza curent pentru 350.000 de locuințe.

„Aceste 107 aerogeneratoare produc echivalentul a 60 % din consumul total de energie din Recife” (capitala Pernambuco), a declarat Mario Araripe, fondatorul și președintele companiei Casa Dos Vientos, în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Construcția complexului eolian a presupus o investiție de 864 de milioane de reali (circa 214 milioane de dolari) și se așteaptă să genereze 1.000 de locuri de muncă directe și 2.000 indirecte în regiunea Caetes, aflată la 250 kilometri de Recife.

Aerogeneratoarele care au o înălțime de 80 de metri și un diametru de 100 de metri, până în vârful paletelor, sunt modelul GE 1.7-100 și au fost fabricate de compania americană General Electric, pentru care Casa Dos Ventos este în prezent cel mai mare client în această țară sud-americană.

„Ne-am dorit pentru Pernambuco o dezvoltare nu doar economică, ci și sustenabilă (…) care să aibă în vedere, nu doar economia, ci și dezvoltarea socială. Totul însoțit de o mare grijă pentru mediul înconjurător, care este singurul mod de a asigur un viitor mai bun pentru generațiile viitoare”, a subliniat guvernatorul statului, Paulo Câmara. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata