A murit cântăreaţa americană de muzică country Lynn Anderson

Cântăreața americană de muzică country Lynn Anderson, cunoscută pentru melodia sa celebră ‘Rose Garden’ pentru care a primit un premiu Grammy, a murit la vârsta de 67 de ani, a scris sâmbătă presa din Statele Unite.

Artista a făcut stop cardiac la spitalul Vanderbilt din Nashville (statul Tennessee), unde fusese internată pentru pneumonie, a precizat agentul artistic Mark Logsdon pentru CNN, relatează AFP.

„(I Never Promised You a) Rose Garden’ (Nu ti-am promis niciodată o grădină de trandafiri), cântec cunoscut în întreaga lume și recompensat cu un premiu Grammy, a rămas pe locul 1 al celor mai bine vândute discuri de vinil din țară de către o artistă la din 1971, înainte ca recordul să fie detronat în 1997 de Shania Twain.

„Cry”, ‘How Can I Unlove You’ sau ‘Keep Me in Mind’ s-au bucurat, de asemenea, de un succes considerabil în cursul carierei cântăreței, care a durat aproximativ patruzeci de ani.

Născută în Dakota de Nord și crescută în California, Lynn Anderson a păstrat pasiunea pentru muzica country de la mama sa, Liz Anderson, renumită autoare de versuri. A și-a încercat, de asemenea, norocul și ca actriță, bucurându-se însă de un succes moderat.

Lynn Anderson încă performa la sfârșitul vieții sale, ultimul său album de muzică gospel fiind lansat în iunie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata