Alexandra Cătălina Filip este noua Miss Universe România

9

Miss Universe România şi-a desemnat, vineri (9 iulie 2010) seară, câştigătoarea în persoana Alexandrei Cătălina Filip. Ea va reprezenta România, pe 23 august, în incinta Mandalay Bay Resort din Las Vegas, la cea de-a 59-a ediţie a prestigiosului concurs de frumuseţe Miss Universe.

Alexandra Cătălina Filip are 19 ani, este din Buftea şi are dimensiunile 82/60/89. Tânăra de 1,72 metri a primit coroana Miss Universe România de la câştigătoarea de anul trecut, Bianca Elena Constantin. Anda Elena Mocanu a obţinut locul 3 în timp ce Simona Elena Lungu a fost pe locul 2, iar Oana Paveluc pe locul întâi.
Alexandra Cătălina Filip, pe lângă proaspătul premiu Miss Universe România, este şi campioană a României la dans. Ea este în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Piteşti, specializarea Sport şi Performanţă şi anul I la Facultatea „Titu Maiorescu”, specializarea Psihologie.

În cadrul concursului au mai fost premiate Oana Paveluc cu Premiul presei, Andrada Costina Fliundra cu premiul Miss Popularitate, Anda Elena Mocanu – Miss Fotogenie şi Anca Eliza Pleşca – Miss Congeniality. Concurentele au avut de trecut de mai multe probe: ţinuta de zi, costum de baie, rochie de seară şi un interviu de evaluare a personalităţii.

Miss Universe este un concurs de frumuseţe anual, organizat de Miss Universe Organization, firmă deţinută de Donald Trump din 1996. Titlul „Miss Universe” a fost acordat pentru prima dată în anul 1926, în oraşul Galveston, Texas, USA. Aceasta a fost Miss Franţa. Prima românca înscrisă la concursul de la Galveston a fost bucureşteanca Magda Demetrescu, câştigătoarea titlului Miss România în anul 1929. Ea a obţinut atunci locul şase şi a fost recompensată cu 100 de dolari şi un ceas-brăţară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata