Angajarea seniorilor în Franţa: dublul discurs al angajatorilor

Guvernul intenţionează să păstreze vârsta legală de ieşire la pensie la 60 de ani, pentru a mulţumi sindicatele, potrivit ziarului Le Figaro. În Franţa se înregistrează una din cele mai reduse rate de angajare din Europa a persoanelor de peste 50 de ani. În medie, salariaţii ies de pe piaţa muncii la 58 de ani şi jumătate.

În Franţa, rata de angajare a celor cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani este una din cele mai reduse din Europa – 38,9% faţă de media europeană de 45,6%, obiectivul afişat fiind de 50%. Vârsta efectivă de ieşire de pe piaţa muncii este în medie de 58,4 de ani, în timp ce francezii nu beneficiază de dreptul de pensionare decât de la 61,5 ani, în medie.

‘Oamenii ies de pe piaţa muncii prin şomaj, disponibilizare sau pensionare’, explică Anne-Marie Guillemard, sociolog la Universitatea Paris-Descartes şi specialistă în protecţia socială. ‘De la mijlocul anilor 1970, angajatorii au început să arbitreze desfiinţarea locurilor de muncă în defavoarea celor mai în vârstă, datorită dispozitivelor de pensionare anticipată’, a precizat în 2009, pentru Le Monde, Anne Jolivet, economistă la Institutul de cercetări economice şi sociale (IRES).

Numeroşi cercetători pun în discuţie dublul discurs al angajatorilor asupra acestei chestiuni: pe de o parte, organizaţia patronală Medef cere mărirea vârstei legale de pensionare la 63,5 de ani, pe de altă parte, întreprinderile fac totul ca să scape de cei mai în vârstă, de seniori. Consideraţi prea scumpi şi nu la fel de productivi, numeroase întreprinderi preferă să-i vadă plecaţi cât mai devreme.

‘Discriminarea legată de vârsta de angajare este evidentă, 57% din şomerii de peste 50 de ani sunt şomeri de lungă durată’, subliniază Anne Jolivet. Reformele s-au dovedit puţin eficiente: reforma Fillon din 2003 a avut un efect contrar. Cu pensionări anticipate (peste 100.000 în perioada 2004-2008), rata de angajare a seniorilor aproape că nu a progresat deloc în ultimii ani.

Planul de angajare a seniorilor, înscris în legea privind finanţarea asistenţei sociale pe 2009, acoperă aproximativ 80% din cele 17 milioane de salariaţi, potrivit Ministerului Muncii. Dar întreprinderile îşi propun rar recrutări, mizând mai degrabă pe menţinerea la locul de muncă.
‘Întrebarea care se pune este de ce peste două treimi din francezi nu doresc să lucreze mai mult timp’, afirma Bruno Palier într-un interviu acordat în februarie ziarului Le Monde.

Acesta este un aspect central al dezbaterii asupra ieşirii la pensie: cum să îi faci pe oameni să dorească să rămână la locul de muncă. Economistul Nicolas Bouzou consideră că vârsta legală de pensionare de 60 de ani este cea care îi determină pe angajatori să nu investească în seniori, iar creşterea acestei limite ar permite îmbunătăţirea ratei de ocupare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata