Apple și Hyundai vor deveni parteneri în construirea mașinilor electrice, spune Korea IT News

Hyundai Motor și Apple Inc intenționează să semneze un acord de parteneriat privind mașinile electrice autonome până în martie și să înceapă producția în jurul anului 2024 în Statele Unite, a informat duminică ziarul local Korea IT News.

Raportul vine în urma declarației de vineri a Hyundai Motor conform căreia se afla în discuții de ceva timp cu Apple, după ce o altă sursă mass-media locală a declarat faptul că, companiile au intenționat să lanseze o mașină electrică cu conducere automată în 2027, trimițând acțiunile Hyundai într-o creștere la bursă cu aproape 20%.

Hyundai Motor a refuzat să comenteze raportul duminică și a reiterat comentariile de vineri conform cărora a primit cereri de cooperare din partea diferitelor companii pentru dezvoltarea de vehicule electrice autonome.

Apple nu a avut niciun comentariu imediat.

O versiune actualizată a raportului de știri IT a eliminat detalii, inclusiv locația și capacitatea de producție și intervalul de timp pentru semnarea acordului și lansarea vehiculelor pilot.
În versiunea anterioară, companiile planificau să construiască mașinile la fabrica Kia Motors din Georgia sau să investească împreună într-o nouă fabrică din Statele Unite pentru a produce 100.000 de vehicule în jurul anului 2024. Capacitatea anuală completă a fabricii propuse ar fi de 400.000 de vehicule.

Kia Motors este o filială a Hyundai Motor.

Raportul a mai spus că Hyundai și Apple intenționează să lanseze o „versiune beta” a mașinilor Apple anul viitor.

Reuters a raportat luna trecută că Apple merge mai departe cu tehnologia auto autonomă și își propune să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de baterie descoperită, încă din 2024.

Acțiunile Hyundai Motor au crescut luni cu 14,6% în tranzacțiile de dimineață, în timp ce acțiunile afiliate producătorului de piese auto Hyundai Mobis au crescut cu 12,7%, iar acțiunile Kia au crescut cu 9,1% față de un câștig de 2% pe piața mai largă.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata