Australia: Un koala, salvat prin respiraţie gură la gură

Australia a salutat vineri gestul eroic al unei agente specializate în protecția faunei sălbatice care a salvat un koala rănit grav de o mașină, după ce i-a făcut respirație gură la gură, relatează AFP.

Echipele de salvare au intervenit joi noapte în Langwarrin, o suburbie a Melbourne-ului, pentru a salva un koala care fusese accidentat de o mașină.

La sosire, pompierii au găsit micul marsupial refugiat într-un copac.

„Am crezut că a murit acolo în copac, dar a căzut și l-am recuperat într-o prelată”, a declarat căpitanul Sean Curtin, citat de radio Fairfax.

O agentă de protecție a faunei sălbatice i-a făcut animalului rănit respirație gură la gură și masaj cardiac. Scena, filmată de un amator, a circulat vineri pe rețelele de socializare.

În mod miraculos, animalul și-a revenit și a fost dus într-un adăpost pentru animale sălbatice, iar în prezent starea lui este bună și a început să mănânce.

Estimată la peste 10 milioane de exemplare, înainte de venirea coloniștilor britanici în 1788, populația de koala din Australia a scăzut azi la 43.000 de exemplare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata