Ce trebuie să știți despre coronavirus acum

O treime din supraviețuitorii COVID suferă tulburări neurologice sau mentale – studiu

Unul din trei supraviețuitori ai COVID-19 dintr-un studiu efectuat pe mai mult de 230.000 de pacienți, în mare parte americani, au fost diagnosticați cu o tulburare cerebrală sau psihiatrică în termen de șase luni, sugerând că pandemia ar putea duce la un val de probleme mentale și neurologice, au declarat marți oamenii de știință.

Cercetătorii care au efectuat analiza au spus că nu este clar modul în care virusul este legat de afecțiuni psihiatrice, cum ar fi anxietatea și depresia, dar că acestea sunt cele mai frecvente diagnostice dintre cele 14 tulburări pe care le-au analizat.

Val de infecții în India

Al doilea val de infecții cu coronavirus din India a continuat să crească, deoarece a raportat miercuri un record de 115.736 de cazuri noi, o creștere de 13 ori în puțin peste două luni, ceea ce a crescut presiunea asupra guvernului pentru a-și extinde campania de vaccinare.

Guvernul federal a cerut statelor să decidă asupra bordurilor locale pentru a controla răspândirea virusului, dar până acum a refuzat să impună orice blocare națională după ce ultima din 2020 i-a devastat economia și a lăsat milioane de oameni fără bani.

Eliberează doze de vaccin, spune Australia către UE

Australia a declarat miercuri că va cere Uniunii Europene (UE) să elibereze peste 3 milioane de doze de vaccin COVID-19 al AstraZeneca PLC, testând afirmația Bruxellesului că nu blochează transporturile, întrucât țara se luptă să își vaccineze populația.

UE a negat blocarea transporturilor de vaccinuri către Australia, spunând că nu este responsabilă pentru eșecul AstraZeneca de a respecta angajamentele față de alte țări. AstraZeneca nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu miercuri. Luna trecută, UE, la cererea Italiei, a blocat un transport de 250.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Australia, invocând lipsa de vaccinuri din Europa.

Oficialul EMA vede „asocierea” între vaccinul AstraZeneca și cheagurile rare de sânge cerebral

Un înalt oficial al autorității europene de reglementare a medicamentelor a declarat că există o „asociere” clară între vaccinul AstraZeneca COVID-19 și cheagurile de sânge foarte rare din creier, deși cauza directă a cheagurilor este încă necunoscută.

Agenția Medicală Europeană (EMA) a transmis într-o declarație după comentariile lui Marco Cavaleri, președintele echipei sale de evaluare a vaccinului, că efectuează în continuare o revizuire a vaccinului și se așteaptă să-și anunțe constatările curând.

Decesele din cauza Covid19 din Brazilia sunt pe cale să depășească cel mai grav val din SUA

Creșterea brutală a Braziliei în decesele provocate de COVID-19 va depăși în curând cea mai gravă din valul record din ianuarie din Statele Unite, au prognozat oamenii de știință, cu decese marite pentru prima dată peste 4.000 într-o zi, marți, în timp ce focarul copleșește spitalele.

„Este un reactor nuclear care a declanșat o reacție în lanț și este scăpat de sub control. Este un Fukushima biologic ”, a declarat Miguel Nicolelis, un doctor brazilian și profesor la Universitatea Duke, care urmărește îndeaproape virusul.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata