Cea mai mare adunare de milionari, câştigători la loterie

25

Cea mai mare adunare de milionari, câștigători la loterie, a avut loc la 7 octombrie 2015, în Londra.

Mai exact, Loteria Națională a Marii Britanii și a Insulei Man i-a invitat pe toți cei care au câștigat premii consistente să participe la evenimentul organizat la Bernie Spain Gardens, Londra, pentru a marca două recorduri Guinness: cea mai mare adunare de milionari câștigători la loterie și cea mai lungă sesiune de deschidere de sticle de șampanie.

Inițiativa a avut loc cu prilejul împlinirii a 24 de ani de la înființarea Loteriei Naționale, perioadă ce a însemnat 4 000 de premii majore câștigate, ce reprezintă un total de peste 11 miliarde de lire sterline. În medie, amintita loterie a produs câte șase milionari în fiecare săptămână.

La întâlnire au participat 110 milionari. Cel de-al doilea record a presupus deschiderea succesivă a 285 de sticle de șampanie.

Prima extragere efectuată de Loteria Națională a Marii Britanii și a Insulei Man a avut loc la 19 noiembrie 1994. Cel mai mare premiu din istoria ei a fost de 161.653.000 de lire sterline. Extragerile sunt televizate de către BBC One.

Cel mai mare premiu câștigat la o loterie s-a înregistrat la 3 martie 2012, în SUA, și a fost de 656 milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: guinnessworldrecords.com


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News