Cel mai mare centru de licitaţii de flori din lume

Oraşul Aalsmeer din Regatul Țărilor de Jos este gazda celui mai mare centru de licitaţii dedicat florilor din lume – „Bloemenveiling Aalsmeer” (VBA), unde zilnic sunt vândute aproximativ 19 milioane de fire de flori şi două milioane de plante din peste 12.000 de varietăţi.

Cifra de afaceri a unei singure zile ajunge la suma de şase milioane de euro (7,2 milioane de dolari sau patru milioane de lire sterline), potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Suprafaţa totală a clădirii acoperă 2.600.000 mp, fiind egală cu 400 de terenuri de fotbal.

Compania are 3.200 de angajaţi şi o reţea formată din 7.000 de cultivatori, care furnizează flori şi plante şi aproximativ 1.400 de cumpărători în vederea exportului. Circa 85% dintre produse sunt exportate în Europa, respectiv în Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia şi Rusia, restul ajungând în SUA. În general, VBA importă din Kenya, Etiopia, Israel, Belgia şi Germania. Există cinci săli de licitaţii, unde au loc aproximativ 55.000 de tranzacţii pe zi.

Centrul de licitaţii este deschis publicului, astfel încât cei care doresc să vadă o licitaţie de flori pot face acest lucru, în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, între orele 7.00 şi 11.00, şi joi între 7.00 şi 9.00, se arată pe www.floraholland.com. În zilele de sâmbătă şi duminică, de sărbătorile naţionale şi pe 31 decembrie centrul este închis publicului.

Aalsmeer este un oraş din nordul Olandei, situat la 13 km de capitala Amsterdam. Pe lângă faptul că este cel mai mare centru de licitaţii de flori din lume, oraşul mai este cunoscut şi pentru staţiunea experimentală de floricultură, cât şi pentru numeroasele plantaţii floricole. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: vandaagopstap.nl

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata