Controversatul cineast Lars von Trier pregăteşte o serie de televiziune „cum nu s-a mai văzut”

După controversele provocate de proiectul cinematografic în două acte „Nymphomaniac”, nonconformistul regizor danez Lars von Trier se pregătește să șocheze din nou, de această dată cu o serie de televiziune, conform declarațiilor făcute de la Veneția de unul dintre colaboratorii săi apropiați, informează DPA luni.

„Mă bucur să vă anunț că următorul proiect al lui Lars von Trier va fi o serie de televiziune în limba engleză”, a precizat producătoarea Louise Vesth, cu ocazia Festivalului de Film de la Veneția. „Are o idee cu adevărat deosebită, despre care nu pot spune mai mult”, a mai adăugat ea.

Pentru acest proiect „își dorește o distribuție uriașă și, din câte am auzit, sunt sigură că va fi ceva ce nu ați mai văzut și nu veți mai vedea niciodată”, a susținut Louise Vesth în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia lansării versiunii needitate a filmului „Nymphomaniac Volume II”.

Lars von Trier a mai realizat proiecte pentru televiziune, cel mai important dintre acestea fiind miniserialul „The Kingdom”. El este însă celebru pentru producții cinematografice precum „Breaking The Waves”, „Dancer in the Dark”, „Dogville”, „Antichrist” sau „Melancholia”.

În ceea ce privește lansarea variantei needitate a filmului „Nymphomaniac Volume II”, film de 3 ore, Lars von Trier nu a apărut la Veneția pentru a o promova. Varianta extinsă a primului film din serie a avut premiera la Berlinală, în luna februarie.

Lars von Trier are o relație „mai complicată” cu presa din 2011 când a fost exclus de la Festivalul de Film de la Cannes după ce a declarat „că-l înțelege pe Hitler”. La Festivalul de Film de la Berlin, din februarie, regizorul danez s-a lăsat fotografiat dar nu a vorbit cu jurnaliștii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata