Criza imigranţilor: Bulgaria anunţă că este pregătită să ridice un gard la graniţa cu Grecia

Bulgaria este pregătită să ridice un gard la graniţa cu Grecia pentru a nu permite intrarea imigranţilor, în contextul în care aceştia şi-ar putea schimba drumul după închiderea rutei Balcanilor de Vest, a anunţat vineri premierul Boiko Borisov, potrivit Reuters.

Parlamentul a votat luna trecută ca armata să poată ajuta poliţia în apărarea graniţelor ţării pentru a evita afluxul de refugiaţi care a copleşit unele dintre statele vecine. Bulgaria are în sud o graniţă de aproximativ 500 de kilometri cu Grecia.

„Principala ameninţare vine dinspre graniţa cu Grecia”, a declarat vineri Borisov, în Parlament.

„Este (o graniţă) foarte lungă şi neprotejată, iar îngrijorarea noastră este că guvernul elen nu a luat măsuri în ultimele luni. Suntem pregătiţi să ridicăm un gard dacă va fi nevoie”, a adăugat el.

Premierul ungar Viktor Orban este un susţinător al ridicării unor garduri la graniţele Macedoniei şi Bulgariei cu Grecia pentru a limita afluxul de imigranţi spre Europa.

În prima parte a acestui luni, Bulgaria şi Macedonia, vecinul său de la vest, au desfăşurat operaţiuni aeriene şi terestre comune de-a lungul frontierei lor pentru a asigura controlul acesteia în contextul fluxului tot mai mare de imigranţi.

Joi, ministrul bulgar de interne Nikolai Nencev a cerut o finanţare suplimentară de 1,5 milioane de leva (860.000 de dolari) pentru a oferi echipamentele necesare militarilor care participă, împreună cu poliţia, la operaţiunile de apărare şi controlare a graniţei.

În noiembrie 2013, Bulgaria a început să ridice un gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniţei sale cu Turcia. Gardul a fost ridicat pe o lungime de 100 de kilometri dintr-un total plănuit de 166 de kilometri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata