Dmitri Rogozin: Rusia nu doreşte o nouă ”cortină de fier” şi este deschisă cooperării

Rusia nu dorește o nouă ”cortină de fier”, nu vrea să se izoleze de partenerii străini și este deschisă cooperării, a declarat joi vicepremierul rus Dmitri Rogozin în cadrul forumului ‘Oboronexpo-2014’ (expoziție internațională de echipamente militare), informează ITAR-TASS.

”Fără îndoială, nu avem obiectivul de a cufunda țara în autoizolare, nu dorim instalarea unei noi ‘cortine de fier’. Pentru tehnologii — și nu doar pentru cele de apărare — aceasta ar fi o catastrofă. Nu dorim să ne închidem în fața partenerilor străini și, desigur, suntem deschiși cooperării”, a spus Rogozin.

Vicepremierul rus i-a salutat pe partenerii străini care, în pofida fondului politic neprielnic, au venit la expoziția internațională ”Oboronexpo” din acest an. ”Vreau să asigur că orice mare companie și nu doar întreprinderile din domeniul apărării se vor bucura de susținerea mea personală și de sprijinul Comisiei pentru Industrie Militară (a Rusiei)”, a dat asigurări Rogozin.

În context, Rogozin a exprimat opinia că ”sancțiunile Occidentului sunt motivate politic”, fiind ”acțiuni neprietenești”. ”Din păcate, diapazonul sancțiunilor continuă să crească: primul pachet, al doilea pachet, al treilea pachet… Noi știm să numărăm cel puțin până la zece și de aceea nimeni nu știe până unde pot ajunge aceste sancțiuni și la adresa Complexului Industrial de Apărare rus, și la adresa organizațiilor rusești de finanțare-creditare”, a spus Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus este convins că, în condițiile sancțiunilor, politica rusă nu trebuie să fie una de moment și conjuncturală. ”Este necesară o nouă strategie de dezvoltare economică a țării. Miza pe industrie, pe propriile forțe. Chiar dacă aceste sancțiuni nu ar fi existat, am fi fost nevoiți să ne îndreptăm în această direcție”, a declarat Dmitri Rogozin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata