Doi bărbați uciși într-un accident auto cu o mașină Tesla, „fără șofer” pe scaun

Doi bărbați au fost uciși după ce o mașină Tesla s-a izbit într-un copac și a luat foc în Texas, iar poliția crede că nu era nimeni prezent pe scaunul șoferului în momentul accidentului.

Tesla Model S din 2019 călătorea cu viteză mare atunci când nu a reușit să țină curba.

Victimele, ambele în vârstă de 50 de ani, au fost găsite pe scaunul pasagerului din față și pe bancheta din spate a vehiculului.

Tesla nu a răspuns imediat la cererea BBC de comentarii.

Dovezile sugerează că „nimeni nu conducea vehiculul în momentul impactului”, a declarat Mark Herman, polițistul Harris County Precinct 4, adăugând că, cazul este încă în curs de investigare.

Nu este clar dacă funcția Pilot automat Tesla a fost utilizată.
Ceea ce Tesla numește Pilot automat este de fapt un sistem de conducere semi-autonom care poate ghida o mașină în circumstanțe limitate. O versiune mai sofisticată, numită „full self-driving” urmează să fie lansată la sfârșitul acestui an.

Dar, de fapt, niciunul dintre aceste sisteme nu oferă auto-conducere completă, așa cum ați putea să înțelegeți dvs.

Tesla însăși afirmă că șoferul uman este menit să fie pe deplin alert și să dețină controlul în orice moment – și a inclus în mașinile sale sisteme care ar trebui să se asigure că ții mâinile pe volan.

Cu toate acestea, căutați pe rețelele de socializare și nu este greu să găsiți videoclipuri cu șoferi Tesla adormiți la volan sau chiar urcând pe bancheta din spate. Abuzul asupra sistemului a fost asociat cu o mână de decese.

Criticii – inclusiv grupul britanic de cercetare a siguranței auto Thatcham – spun că termenii pe care Tesla îi folosește pentru a descrie ceea ce rămâne un sistem de asistență la conducere sunt înșelători și încurajează acest tip de comportament periculos.

În Germania, companiei i s-a interzis deja utilizarea în materialele sale publicitare a termenilor „pilot automat inclus” și „potențial deplin de conducere autonomă”.
Elon Musk, directorul executiv al Tesla, și-a expus anterior viziunea pentru a pune la dispoziție mașinile „cu conducere completă” în acest an.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata