Ed Sheeran şi Sam Smith sunt marii câştigători ai Brit Awards

Tinerii interpreți Ed Sheeran și Sam Smith au luat „caimacul” celei de-a 35-a ediții a premiilor industriei muzicale britanice, Brit Awards, în cadrul galei desfășurate miercuri seară la Londra, conform agențiilor internaționale de presă.

Seara de gală a avut, pe lângă emoțiile nominalizaților la premii, și un mic incident în care a fost implicată Madonna. Regina pop, care a cântat în cadrul galei pentru prima oară în ultimii 20 de ani, a căzut pe scenă în timp ce interpreta noua ei piesă, ‘Living for Love’, din cauza unei „probleme vestimentare”.

Solistul și compozitorul englez Ed Sheeran a câștigat la două dintre cele patru categorii de premii la care a fost nominalizat. El a primit premiul pentru cel mai bun solist britanic, dar și mult-râvnitul premiu pentru cel mai bun album cu cel de-al doilea LP al său, denumit ‘X’. Tânărul în vârstă de 24 de ani era vizibil surprins când a urcat pe scenă pentru a primi trofeul pentru cel mai bun album, o statuetă roz pal concepută de artistul plastic britanic Tracey Emin.

„Nu mă așteptam… A fost un an extraordinar pentru muzica britanică”, a declarat el.

Cântărețul soul Sam Smith, 22 de ani, care a fost nominalizat la cinci categorii de premii și s-a aflat în competiție directă cu Ed Sheeran la categoria cel mai bun album, a adăugat colecției sale de patru premii Grammy și trofeele Brit Awards la categoria Global Success și cel mai bun debut.

Printre laureații serii se numără și Paloma Faith, care a câștigat premiul pentru cea mai bună cântăreață britanică, precum și duetul rock Royal Blood, care a învins trupa de băieți One Direction la categoria cea mai bună formație britanică.

Premiul pentru cea mai bună artistă internațională i-a revenit lui Taylor Swift, care a deschis spectacolul. În cadrul galei au mai cântat și Take That, Kanye West și George Ezra. La aceeași categorie, rezervată însă formațiilor, s-a impus trupa rock americană Foo Fighters.

Lista completă a laureaților celei de-a 35-a ediții Brit Awards:

—Artistul britanic al anului: Ed Sheeran
—Artistul internațional al anului: Pharrell Williams
—Artista britanică a anului: Paloma Faith
—Artista internațională a anului: Taylor Swift
—Revelația anului în muzica britanică (cel mai bun debut): Sam Smith
—Cel mai bun album: Ed Sheeran cu „X”
—Cel mai bun single britanic: Mark Ronson ft Bruno Mars ‘Uptown Funk’
—Cel mai bun grup britanic: Royal Blood
—Cel mai bun grup internațional: Foo Fighters
—Premiul criticii: James Bay
—Cel mai bun producător muzical britanic: Paul Epworth
—Cel mai bun videoclip britanic: One Direction, ‘You And I’
—Brits Global Success: Sam Smith

Aceste premii sunt acordate anual în Regatul Unit începând din 1977. Cele mai multe premii au fost obținute de Robbie Williams, Annie Lennox, Take That, Oasis și Coldplay, fiecare dintre aceștia având cel puțin cinci trofee. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata