Europa, din nou sub norul de cenuşă: Vezi situaţia pe aeroporturile europene

41

Norul de cenusa vulcanica cauzeaza in continuare probleme in Europa: in Portugalia, Franta si Austria au fost anulate mai multe zboruri in noaptea de duminica spre luni, iar cursele din Italia spre Marea Britanie au intarzieri, scrie Ziare.com.

Aeroporturile din Italia care au fost inchise (din Milano, Pisa si Florenta) s-au redeschis, insa cursele spre Marea Britanie au intarzieri. Totodata, in Marea Britanie, multe curse au fost anulate, iar autoritatile sunt in alerta deoarece este posibil ca norul de cenusa sa revina, relateaza BBC News.

In Scotia au fost redeschise aeroporturile din Inverness, Kirkwall, Wick, Benbecula si Stornoway. Aeroportul Barra va fi inchis si luni. In Irlanda au fost inchise aeroporturile din Donegal, Sligo si Knock, iar aeroporturile din Dublin, Shannon si Cork se vor deschide luni.

In Franta au fost anulate aproape 70 de curse de la aeroporturile din Paris, Lyon si Nisa.

Potrivit meteorologilor francezi, norul de cenusa ar urma sa ajunga deasupra sudului Frantei luni dimineata si va afecta Europa inca cateva luni.

Duminica dimineata au fost inchise si aeroporturile din Munchen, Augsburg, Memmingen si Stutgart, iar aeroporturile din Austria urmeaza sa se redeschida luni.

Sapte aeroporturi urmeaza sa se inchida insa luni in Spania, potrivit agentiei aviatice nationale Aena: Asturias, Santander, Bilbao, Salamanca, Valladolid, Leon and Burgos.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online