Eurovision 2015: Cântece cu mesaje de pace, toleranţă şi protecţia drepturilor copiilor la prima semifinală

20

Telespectatorii europeni au votat marți pentru cântece cu mesaje de pace, toleranță și drepturile copiilor, în cadrul primei semifinale a concursului Eurovision care are loc pe scena Wiener Stadhalle din capitala Austriei în această săptămână, informează agenția DPA.

Printre cei 10 artiști care au fost aleși pentru a concura în finala de sâmbătă se numărără grupul ‘Genealogy’ din Armenia, cu un cântec care evocă masacrele împotriva armenilor la împlinirea a 100 de ani de la prăbușirea Imperiului Otoman.

Cântecul despre pace al interpretei Polina Gagarina din Rusia, a primit, de asemenea, suficiente voturi pentru a intra în runda finală, așa cum a făcut și interpreta Boglárka Csemer sau ‘Boggie’ din Ungaria care a venit la Viena tot cu o baladă pacifistă.

Din Serbia, Bojana Stamenov a primit unele dintre cele mai entuziaste reacții ale publicului, cu mesajul ei împotriva stereotipurilor legate de gen și corp. Tânărul cântăreț belgian Loic Nottet a prezentat de asemenea un cântec despre toleranță.

Cântecul trupei pop-rock ‘Voltaj’ din România a spus povestea cea mai concretă a primei semifinale, despre numeroșii copii români abandonați acasă de părinții lor care caută de lucru în Occident.

Duo-ul estonian ‘Elina Born & Stig Rasta’ a primit răspunsuri pozitive cu cântecul lor liniștit despre o relație cu probleme. Și ei au fost aleși pentru a concura sâmbătă, așa cum au mai fost votați concurenții din Albania și Georgia.

Trupa punk finlandeză ‘Pertti Kurikan Nimipaivat’, cotată printre favorite, s-a numărat printre cele șase reprezentante care nu au intrat în faza următoare a concursului.

Alți 10 interpreți sau trupe din tot atâtea țări vor fi alese joi, în a doua semifinală a concursului Eurovision. Sunt calificate direct în finala de sîmbătă Marea Britanie, Spania, Germania, Franța, Italia, Australia și Austria, mai notează DPA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: captura Youtube

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata