Facebook a construit o dronă uriaşă pentru a conecta la internet regiuni izolate de pe glob

Compania Facebook a anunțat joi, 30 iulie, că a construit o dronă de dimensiuni foarte mari, capabilă să zboare la o înălțime de 27,5 kilometri, cu ajutorul căreia va încerca să ducă internetul până în cele mai îndepărtate și izolate puncte ale planetei, transmite EFE.

Numit Acvila, acest dispozitiv se alimentează cu energie solară, poate rămâne în aer doar 90 de zile și este realizat printr-un proiect care face parte din inițiativa internet.org, prin care Facebook și-a propus să faciliteze accesul la web pentru un număr de peste 4 miliarde de persoane, mai ales în țările în curs dezvoltare.

Datorită cooperării cu operatori de telefonie mobilă din 17 state, s-a reușit ca, în ultimul an, mai bine de un miliard de oameni să aibă acces la servicii elementare de internet, a informat Facebook într-un comunicat de presă.

Pentru a-și atinge acest obiectiv, compania va utiliza nu numai drone, ci și sateliți, lasere și tehnologie terestră.

Dezvoltarea dronei Acvila a durat un an și s-a bazat pe tehnologia obținută de Facebook în 2014 prin achiziționarea firmei britanice de drone Ascenta.

Specialiștii de la Facebook au anunțat, tot joi, descoperirea unei metode de folosire a laserelor pentru a asigura transmiterea datelor cu o viteză de o sută de ori mai mare decât standardele actuale din această industrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: telegraph.co.uk

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata