Fotbal – CM 2014: FIFA a divulgat imagini cu Brazuca Final Rio, mingea finalei Cupei Mondiale

Federația Internațională de Fotbal a divulgat, pe site-ul său oficial, imagini cu Brazuca Final Rio, mingea care va fi utilizată cu ocazia finalei Cupei Mondiale din Brazilia, programată în data de 13 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Este vorba de o variantă stilizată a balonului oficial al CM 2014, cu care se vor disputa celelalte 63 de partide ale Mondialului brazilian, al cărui start se va da pe 12 iunie, cu partida inaugurală dintre Brazilia și Croația, care va avea loc pe Arena Corinthians din orașul Sao Paulo.

Brazuca a fost lansată în decembrie 2013 și a început să fie utilizată luna această de cele 32 de selecționatele care și-au început pregătirile în vederea participării la Cupa Mondială.

Citeste si:  Fotbal - CM 2010: "Putem să batem pe oricine", a declarat Tabarez

Designul Brazuca Final Rio este similar cu cel al mingii oficiale a competiției, însă, în locul liniilor în patru culori (negru, verde, albastru și portocaliu), balonul finalei are doar trei linii, albastrul și portocaliul fiind înlocuite cu auriul, ca simbol al trofeului rezervat viitoarei campioane mondiale.

FIFA a precizat că Adidas, producătorul mingii oficiale, a distribuit Brazuca celor 32 de selecționate pentru ca toate competitoarele să se poată familiariza cu balonul.

Brazuca a fost deja utilizată în competiții precum Campionatul Mondial al cluburilor FIFA, Cupa Spaniei, MLS și Cupa Germaniei, dar și în numeroase partide internaționale.

Conform FIFA, atât mingea oficială a turneului din Brazilia, cât și Brazuca Final Rio au fost supuse unor „procese cuprinzătoare de control, timp de doi ani și jumătate, la care au participat peste 600 dintre cei mai bun fotbaliști ai planetei și 30 de echipe din 10 țări și 3 continente”.

Citeste si:  Membrii G20 vor majorarea PIB-ului lor cumulat cu 2.000 de miliarde dolari, în următorii cinci ani

Forul internațional a adăugat că tehnologia incorporată în realizare celor două mingi ale CM 2014 este identică cu cea a modelelor Tango 12 (utilizat la EURO 2012) și Cafusa (Cupa Confederațiilor 2013). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner