Fotbal: Ronaldo, cel mai bun jucător străin din Italia, va fi primit de Papa Francisc

Brazilianul Ronaldo Nazario de Lima, fostul atacant al echipelor Inter Milano și AC Milan, a fost inclus în panteonul gloriilor fotbalului italian, „Hall of Fame”, drept „cel mai bun fotbalist străin” care a evoluat în Serie A, în cursul unui eveniment organizat de Federația italiană la Florența, informează agenția EFE.

Alături de Ronaldo, au mai fost incluși în „Hall of Fame” și unii dintre jucătorii-vedetă ai fotbalului italian, între care Roberto Mancini, actualul antrenor al lui Inter Milano, Marco Tardelli, campion mondial cu Squadra Azzurra în 1982, sau Gianluca Vialli.

„Îmi amintesc că, atunci când eram copil, mă trezeam la ora nouă dimineața pentru a vedea fotbalul italian. Când eram în Brazilia, visam să joc în Italia, iar fotbalul italian a primit ceea ce am avut eu mai bun”, a spus Ronaldo cu această ocazie.

Brazilianul a anunțat că de la Florența se va deplasa la Roma, „pentru a fi primit de către Papa Francisc”„. „Cred că vom ajunge să vorbim mai ales despre fotbal. Îi voi oferi un tricou al Braziliei, cred că nu se va supăra, nu-i așa?”, a declarat Ronaldo pentru Gazzetta dello Sport, glumind pe seama rivalității dintre Brazilia și Argentina, țara de origine a Papei Francisc.

Fostul atacant al Selecao a mai dezvăluit că va vizita și capitala Spaniei, în calitate de „ziarist”, pentru a-l intervieva pe fostul său coechipier de la Real Madrid, francezul Zinedine Zidane, actualul antrenor al grupării de pe Santiago Bernabeu.

Deși a mai evoluat în cursul carierei sale și la FC Barcelona, Ronaldo a ținut să precizeze care sunt echipele de care a rămas legat sufletește: „În cariera mea am avut trei echipei mai importante decât celelalte: Corinthians, Inter și Real Madrid. Este o chestiune de relații incredibile, mai mult decât de rezultatele sportive”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata