Franţa: Autorul luării de ostatici din Montpellier s-a predat, cele două ostatice sunt nevătămate

19

Un individ înarmat care a luat ostatice două angajate ale unui magazin de bijuterii din Montpellier, în sudul Franței, s-a predat poliției în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, iar cele două vânzătoare sunt nevătămate, a informat o sursă din carul poliției, citată de AFP.

Negocierile purtate mai multe ore de Raid, o unitate de elită a poliției, s-au încheiat cu predarea fără violență a agresorului, a adăugat aceeași sursă.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost reținut și plasat în arest provizoriu, a indicat presei procurorul Christophe Barret. „În jurul orelor 17.00, acest individ a intrat în magazinul de bijuterii, însă nu a avut loc nicio tentativă de furt, iar gestul său rămâne inexplicabil”, a declarat magistratul.

Magistratul a reafirmat că aceste fapte nu au nicio legătură cu luarea de ostatici, vineri, în regiunea Parisului, inspirate de islamismul radical.

„Cele două vânzătoare nu au fost supuse violențelor și nu au fost legate”, a mai precizat el.

Alerta a fost dată de un comerciant aflat într-un magazin situat peste drum care a văzut un bărbat înarmat și cu cască pe cap intrând la bijutier. Cartierul a fost imediat încercuit și a fost instalat un larg perimetru de securitate.

Două ore mai târziu, o unitate a Riad a sosit la fața locului și a început negocierile prin telefon cu agresorul. Nu a fost oferit niciun detaliu în legătură cu identitatea și personalitatea acestuia, adaugă AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata