Hitler a fugit în Argentina în 1945

După ce a fugit din Berlinul bombardat şi cuprins de flăcări, dar înainte de a pleca spre Patagonia argentiniană împreună cu Eva Braun, Adolf Hitler ar fi stat ascuns în Spania timp de mai multe zile în anul 1945, asigură ziaristul argentinian Abel Basti în cartea sa ‘Exilul lui Hitler’.

Cea mai mare dezvăluire, este un document secret german obţinut de autor în ţara sa şi în care Führer-ul apare drept unul din pasagerii evacuaţi într-un avion din Austria spre Barcelona, la 26 aprilie 1945, notează ziarul El Mundo.
Potrivit istoriei oficiale, liderul celui de-al Treilea Reich a renunţat la ideea de a fugi din Berlin, iar la 30 aprilie 1945 s-a sinucis alături de amanta sa, Eva Braun, în buncărul construit sub clădirea Cancelariei, deşi trupurile lor, incinerate, nu au fost niciodată găsite.

Basti, care de mai mulţi ani încearcă să refacă traseul naziştilor în Argentina, consideră această versiune ‘o farsă fabricată” pentru a i se oferi o cale de scăpare lui Hitler, văzut ca ‘o piesă-cheie’ în lupta împotriva comunismului post-belic. „Nu am nicio îndoială că atunci când s-a terminat al doilea război mondial, Hitler a fugit din Germania sub scutul protector al sectoarelor puterii anglo-americane.

El vorbeşte inclusiv despre un presupus pact Washington-Berlin care prevedea un plan de evacuare nazist pentru persoane, tehnologie şi bani. În opinia sa, „marele secret” al fugii lui Hitler a fost venirea uneia din dublurile sale la buncăr care ‘a jucat un rol demn de un actor de la Hollywood”, în ‘după-amiaza zilei de 22 aprilie 1945”.
În acea zi, adevăratul Hitler a zburat până la aeroportul austriac din Hörsching, în apropiere de Linz, alături de opt persoane, între care şi Eva Braun”, spune autorul, care coincide cu mărturia lui Heinrich Müller, şeful Gestapo-ului la interogatoriu al CIA.

Ziaristul susţine că Hitler şi alaiul său au stat patru zile în Austria şi se referă la un eveniment considerat un fel de ‘plată pentru imunitate’: abandonarea la Linz a unui tren plin cu aur furat din Ungaria de nazişti. ‘Mai mult decât o mustrare de conştiinţă, a fost plata pentru o înţelegere convenită’, explică Basti. La fel ca Müller, care a mărturisit CIA că Führer-ul a fugit în Spania, Abel Basti susţine că Hitler a plecat spre Barcelona la 26 aprilie.

El publică în cartea sa un comunicat oficial secret, potrivit căruia Hitler se afla pe lista de pasageri ai unui avion care a zburat din Hörsching la Barcelona, pilotat de Werner Baumbach, decedat în Argentina în 1953. „Prezenţa lui Hitler în Spania mi-a fost confirmată de un preot bătrân iezuit, a cărui familie era prietenă cu liderul nazist.

Cartea include şi un document al serviciilor secrete britanice care dezvăluie că ‘un convoi de submarine naziste a plecat mai târziu din Spania şi după o escală tehnică în insulele Canare, şi-au continuat periplul spre teritoriul argentinian’, cu acordul SUA. „În unul din aceste submarine călătoreau Hitler şi Eva Braun”, asigură Basti.

El este convins că cei doi au debarcat în Patagonia, între iulie şi august 1945, cu acordul preşedintelui de facto Edelmiro Farrell şi al lui Juan Domingo Perón, pe atunci ministrul apărării. ‘Fuga lui Hitler a reuşit. În acest fel s-au pus la adăpost de comunişti capitalul şi oamenii. Iar în momentul în care se făceau speculaţii privind moartea sa, Führer-ul se odihnea liniştit în sudul Argentinei’, conchide autorul argentinian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata