Hugo Chavez, cel mai popular microblogger al Venezuelei

Microblogul preşedintelui venezuelan Hugo Chavez a stabilit un record la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de cititori. La sfârşitul săptămânii trecute, numărul de abonaţi la pagina preşedintelui Chavez de pe Twitter a depăşit 237.000 de persoane, informează Lenta.ru.

Chavez, prezent pe Twitter ca ‘chavezcandanga’, l-a depăşit la capitolul popularitate pe fostul recordman al microblogosferei venezuelane – postul de televiziune Globovision, al cărei blog numără 234.000 de abonaţi.
În discursurile sale, Chavez a subliniat de nenumărate ori popularitatea crescândă a microblogului său. Potrivit preşedintelui Venezuelei, el ar fi primit peste 50.000 de mesaje, atât de la persoane favorabile preşedintelui, cât şi de la persoane cu atitudini negative. De asemenea, Chavez anunţase că va forma o echipă din 200 de specialişti, care să-l ajute să gestioneze un aflux atât de mare de masaje.

Blocul preşedintelui Chavez a apărut pe Twitter la 27 aprilie 2010. Chiar din prima zi, microblogul său a înregistrat peste 56.000 de cititori. La ora actuală, potrivit analiştilor, numărul de cititori ai blogului prezidenţial creşte în medie cu câte 20.000 de persoane pe zi. În unul dintre primele sale mesaje plasate pe Twitter, Chavez i-a chemat în reţea pe tovarăşii săi de idei: liderul cubanez Fidel Castro şi cel al Boliviei, Evo Morales.

Însă, în luna mai, un microblog pe Twitter a fost înfiinţat de unul dintre adversarii latino-americani ai lui Chavez, preşedintele Columbiei, Alvaro Uribe. De asemenea, la 3 mai pe Twitter a apărut pagina ataşatului de presă al Departamentului de Stat al SUA, P.J.Crowley. În una dintre primele sale intervenţii, diplomatul american îşi motivează astfel decizia de a înfiinţa un blog: ‘Oare aş fi putut pierde ocazia, ţinând cont de apariţia pe Twitter a microblogului ‘chavezcandanga’?’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata