În bordelurile britanice „lucrează” circa 12.000 de „sclave sexuale” străine

Circa 12.000 de ‘sclave sexuale’ străine lucrează în bordelurile din Marea Britanie, conduse de mafioţi care rulează milioane de lire, susţine un nou raport comandat de Asociaţia Ofiţerilor Superiori de Poliţie (Acpo) şi preluat de The Daily Telegraph.

Raportul evidenţiază adevărata amploare a traficului şi a prostituţiei cu femei imigrante. Potrivit raportului, în cazul a cel puţin 2.600 femei a fost confirmat că acestea au fost traficate în Anglia şi Ţara Galilor şi forţate să lucreze ca prostituate.
Alte 9.200 de prostituate care activează în bordelurile din Marea Britanie au fost considerate ‘imigranţi vulnerabili’, care activează fără voia lor în industria sexului, însă în cazul lor nu s-a putut stabili cu siguranţă că au fost traficate.

Jumătate dintre femei sunt chinezoaice, a precizat poliţia, în timp ce restul provin în majoritate din Europa de Est şi din alte naţiuni din Asia de Sud-Est.
Într-un exemplu tipic, o femeie traficată în Marea Britanie nu ştie că va fi folosită ca prostituată, însă va fi obligată să îşi vână trupul pentru a achita o ‘datorie’ de 30.000 de lire.
Adesea, ea şi familia ei de acasă sunt ameninţaţi cu violenţa. Victima va lucra într-un bordel timp de şapte zile pe săptămână, va întreţine relaţii sexuale cu zeci de bărbaţi, până când va ‘rambursa’ împrumutul.

Poliţia implicată în studiul Project Acumen – care a durat doi ani – a precizat că un total de 17.000 de femei din cele 30.000 implicate în industria sexului nu erau născute în Marea Britanie.
Cu toate acestea, studiul a descoperit diferenţe regionale semnificative în cea ce priveşte locul unde lucrau prostituatele imigrante – dacă în Londra 96% dintre prostituate sunt imigrante, în comitatul Yorkshire and the Humber, numărul acestora este de doar 32% din total.

Cel mai mare număr de bordeluri a fost constatat la Londra (2103), urmată de comitatele Yorkshire and the Humber (534), South-East (426) şi West Midlands (342).
Pe de altă parte, poliţiştii implicaţi în studiu au admis că au fost surprinşi de numărul mare de prostituate chineze din întreaga ţară.
‘Trebuie să ne intensificăm eforturile şi să facem mai mult pentru a vedea de ce atât de multe femei sunt traficate din China‘, a precizat un Mohib Rahman, un oficial al Ministerului de Interne.

Ofiţerii au admis că raportul conţine estimări incomplete, care pot să nu ia în calcul bordelurile care îşi fac reclamă în alte limbi sau acceptă clienţi doar pe bază de invitaţie. Ei au precizat că, deşi unele femei au fost răpite, violate şi închise, altele desfăşurau de bună voie această activitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata