În China se va construi o replică a staţiunii spaniole unde a locuit Salvador Dali

Autorităţile chineze intenţionează să construiască o copie a oraşului-staţiune Cadaqués din Spania, staţiunea preferată a excentricului pictor suprarealist Salvador Dali, relatează cotidianul britanic The Guardian. Replica chineză a oraşului-port de pe Costa Brava va apărea pe coasta chineză a Xiamen.

Arhitecţii de la firma chineză China Merchant Zhangzhou au fost deja în vizită la Cadaqués, au făcut toate măsurătorile necesare şi au fotografiat în detaliu întreg oraşul.
Compania chineză intenţionează să construiască o copie exactă a oraşului spaniol pentru turiştii chinezi care nu doresc să se aventureze într-o călătorie lungă, dar visează la o vacanţă în staţiunea spaniolă.

Reprezentanţi ai dezvoltatorului au declarat că au găsit deja un loc adecvat, cu pante line asemănătoare şi situat la adăpost de vânturile din port. Mai mult decât atât, chinezii se gândesc să ‘îmbunătăţească’ Cadaqués, adăugându-i o insulă artificială. Potrivit autorilor, însă, ‘arta va fi tema centrală a acestui ambiţios proiecť.
Primarul Cadaqués, Juan Borrel şi-a exprimat sprijinul pentru proiectul chinez, transmite miercuri BBC News.

‘Suntem un oraş mic, dar binecunoscut. Dacă cineva face copii după noi, înseamnă că facem bine ceea ce facem’ – a spus edilul. ‘Când te uiţi la o copie, vrei mereu să vezi şi originalul. Ar fi minunat pentru Cadaqués şi întreaga Costa Brava’ – a apreciat el.
Prima încercare de a construi o replică a Cadaqués a fost întreprinsă în Caraibe, aminteşte BBC News. Dar autorii proiectului nu au consultat atunci oficialităţile locale, astfel încât municipalitatea din Cadaqués nu recunoaşte copia din Caraibe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata