Ken Takakura, supranumit „Clint Eastwood” al Japoniei, a murit la 83 de ani

25

Ken Takakura, unul din actorii cei mai renumiți actori ai cinematografiei japoneze, a murit la 83 de ani, la 10 noiembrie, într-un spital din Tokyo, în urma unui cancer limfatic, a informat marți reprezentantul său.

Supranumit ‘Clint Eastwood’ al Japoniei, pentru rolurile sale de tip dur sau de mafiot, Takakura a devenit cunoscut pe plan internațional pentru rolurile sale din filme precum ‘Black Rain’ (1989), al regizorului Ridley Scott, sau ‘The Yakuza’ (1974), al lui Sydney Pollack, în care a jucat alături de vedete consacrate, precum Michael Douglas sau Robert Mitchum.

Takakura, pe numele său real Goichi Oda, a fost spitalizat în timp ce lucra la următorul său proiect cinematografic, iar în pofida tratamentului starea lui s-a agravat brusc, a informat reprezentantul său. La funeralii au participat familia și un grup restrâns de prieteni.

Născut în Fukuoka (sudul țării), Takakura a jucat în aproape 150 de filme și a obținut circa 20 de premii pentru rolurile sale în filme ca ‘Poppoya’ (1999), pentru care a fost distins cu premiul pentru cel mai bun actor la festivalurile de film de la Montreal și Los Angeles.

În 2013, actorul a primit de la împăratul Akihito Ordinul pentru Cultură, cea mai înaltă distincție acordată în Japonia în acest domeniu, în semn de recunoaștere pentru cariera și contribuția sa la promovarea culturii japoneze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata